July 30, 2016

Nutella cake.

nutellacake

Ik kreeg onlangs een supermooie bakvorm cadeau van mijn hele lieve collega's als "housewarmingsgeschenk". Door alle drukte van de verhuis, had ik nog geen tijd gehad om de vorm ook echt te gebruiken maar nu is het er eindelijk van gekomen; de eerste cake is een feit. En de bakvorm is zalig! De cake gleed er gewoon uit zonder enige moeite (dat overkomt mij meestal niet) en kijk hoe moooooooooi! Ik kreeg er alleen maar complimenten over! Ja, ik ben een trotse bakster! Anyway, met deze bakvorm kan je eender welke cake er lekker doen uitzien, maar wees gerust; deze cake is ook écht lekker!

Ingrediënten


  • 300 g nutella
  • 350 g zelfrijzende bloem
  • 240 g boter
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • snuifje zout

Bereiding

  1. Je kan best beginnen met de oven voor te verwarmen op 180°C.
  2. Klop de boter en de suiker samen tot een romig mengsel.
  3. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen. Het zou kunnen dat je hiervoor af en toe ook een lepel van de bloem zal moeten toevoegen.
  4. Voeg afwisselend de (rest van de) bloem en de melk toe.
  5. Meng tot slot de Nutella onder het mengsel, samen met de snuif zout.
  6. En zet in de oven voor een klein uurtje (45-50min) of tot er geen deeg meer blijft plakken aan je cakeprikker. 

4 comments:

  1. Ziet er heerlijk uit! En wat een goed receptje!
    http://dekookfabriek.blogspot.nl/

    ReplyDelete
  2. Hmmm ziet er superlekker uit!

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete