September 13, 2017

Aardbeiensangria.


Ik hoop dat ik ondertussen met een cocktail in de hand van een leuke reis aan het genieten ben en gun jullie natuurlijk hetzelfde. Als je je vakantie al achter de rug hebt, dan heb ik hier alvast een leuk cocktailrecept om thuis van een sangria te genieten. Hoewel ik zelf niet zo zot ben van wijn, is het met een zoete toets van aardbei best wel te drinken. Voeg nog wat munt en citroen toe (het moet ook niet té zoet zijn natuurlijk) en je hebt een heerlijke mix tussen aardbeienlimonade en wijn. Zeker een aanrader als je eens een variatie op de klassieke sangria wilt proberen. 

Ingrediënten

  • 1 bakje aardbeien
  • 3-4 takjes munt
  • sap van 2-3 citroenen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 fles witte wijn naar keuze
  • 0,5 l bruiswater
  • 2-3 el bloemsuiker

Bereiding

  1. Was en ontkroon de aardbeien. Doe ze in een grote kan waarin je de sangria ook wilt serveren.
  2. Pluk de blaadjes van de munttakjes en doe ze bij de aardbeien. Als ze van een plantje komen dat buiten staat, zorg dan wel dat je de kruiden gewassen hebt vooraleer je ze bij de aardbeien doet.
  3. Plet de munt en aardbeien met bijvoorbeeld een cocktailstamper die je ook voor mojito's zou gebruiken.
  4. Voeg het sap van de citroenen en de sinaasappel toe en roer goed door elkaar.
  5. Voeg ook de wijn en het bruiswater toe en roer opnieuw goed door.
  6. Afhankelijk van hoe zoet je de sangria wilt, kan je nog wat eetlepels bloemsuiker toevoegen. Als je hiervoor kiest, is goed roeren opnieuw de boodschap!

No comments:

Post a Comment