July 9, 2016

3 zomerse sapjes.

zomerse sapjes

Het is zomer... of alleeja, dat zou het moeten zijn. Ik ben toch al min of meer in zomermodus overgeschakeld en in de zomer krijg ik altijd zin in fruit. Ik denk dat het aan de aardbeien ligt. Aardbeien zijn zonder twijfel mijn favoriete fruit en hoewel ze tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar zijn, probeer ik ze enkel in de zomer te eten. Dan zijn het ook alleen de échte aardbeien, vind ik. Soit. Ik heb al gemerkt dat ik in de zomer tijdens het winkelen soms wat overmoedig word en veel te veel fruit koop... dat ik dus niet op krijg. En dat heb je met fruit; het vervalt nogal snel. Mijn oplossing? SAPJES! Ik verzamelde mijn drie favorieten en deel die graag met jullie (want ik ben in een vrijgevige bui!). 

Mojitosapje

mojitosapje

Dit sapje heb ik eigenlijk een beetje "gepikt" van Zest, een sapjesbar die je hier in Antwerpen (en ook op andere plaatsen) een aantal keer terug vindt. Het is gebaseerd op hun minty mojito, maar dan een beetje vereenvoudigd. Mojito is mijn favoriete drank allertijden dus het is maar logisch dat ik er ook een sapjesversie van heb gemaakt (al die alcohol zou anders ook maar slecht zijn).

Ingrediënten

 • 2 persappelsienen
 • handvol muntblaadjes
 • scheutje limoensap

Bereiding

 1. Pers de appelsienen en de limoen uit.
 2. Neem er een blender bij en giet het sapje erin. Voeg de muntblaadjes eraan toe en blend voor een tiental seconden.

Aardbei-Banaansapje

aardbei-banaansapje

Een klassieker onder de sapjes, denk ik. Zoals ik al zei, zijn aardbeien mijn favoriet en een banaan is een nipte tweede... alhoewel... die tweede plaats wordt gedeeld door de kiwi (maar daarvoor check je best sapje 3 ;) ). In ieder geval, ik gebruikte een bevroren banaan voor dit recept, dat maakt het allemaal net iets smeuïger en smoothie-achtiger. 

Ingrediënten

 • 2 persappelsienen
 • handvol aarbeien (stuk of 10)
 • 1 banaan (bevroren of niet)

Bereiding

 1. Pers de appelsienen
 2. Doe het appelsiensap, de aardbeien en de (bevroren?) banaan in een blender en mix een 15tal seconden of tot alles een geheel is. 

Kiwi-appelsiensapje

kiwi-appelsiensapje

Ik twijfelde even om dit sapje bij op de lijst te zetten aangezien de naam het eigenlijk allemaal samenvat: mix gewoon appelsienen en kiwi's. Ik zette het er toch bij omdat dit mijn "troostsapje" was dat ik tijdens "moeilijkere" periodes altijd kreeg van mijn mama. Was ik ziek? Kreeg ik dit sapje. Had ik examens? Kreeg ik dit sapje. Een beetje nostalgie dus nu ik alleen woon.

Ingrediënten

 • 2 persappelsienen
 • 1 kiwi

Bereiding

 1. Pers de appelsienen (zag je niet aankomen he?)
 2. Nu heb je twee opties; of je doet het zoals mijn mama deed: je perst de kiwi er gewoon bij. Of je doet het hoe ik het nu doe (heb je wel meer afwas) en mixt het appelsiensap met een geschilde kiwi in een blender. Ik zei het; je hebt dan wel meer afwas, maar de kiwi wordt wel ten volle benut!
P.S. Je kan natuurlijk de appelsienen en limoen ook onmiddellijk blenden maar ik houd er persoonlijk meer van om de citrusvruchten eerst te persen. Vind ik lekkerder. Maar doe vooral wat je zelf het liefste hebt.

  1 comment:

  1. Wat zien deze sapjes er goed uit! Deze receptjes komen zeker van pas deze zomer! Mmm!
   http://dekookfabriek.blogspot.nl/

   ReplyDelete