July 29, 2018

5 beste schuimwijnen onder 10 euro.

Budgetvriendelijk aperitief nodig? Check dan zeker dit lijstje met de 5 beste schuimwijnen onder 10 euro eens! - a floral sunset

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik ben niet vies van een beetje alcohol. Een cocktail kan er bij mij altijd in en ook een glaasje cava zal ik zelden afslaan. Wijn lust ik helemaal niet tenzij hij heel zoet is maar dat is ook een beetje de rode draad doorheen mijn leven; al wat zoet is, kan er bij mij wel in. Ook qua cava's geef ik dus de voorkeur aan de iets zoetere variant.
Omdat deze gouden drank toch één van mijn lievelingsaperitieven is, en ik vermoed dat dat niet alleen in mijn geval zo is, maakte ik een klein overzicht van wat - voor mij - de 5 beste schuimwijnen onder 10 euro zijn. Geef je een feestje en wil je het toch graag budgetvriendelijk houden, zal dit lijstje dus zeker goed van pas komen. Laat je vooral niet wijsmaken dat goedkope cava's niet lekker (kunnen) zijn, want mijn absolute lievelingscava staat er ook tussen... en is zelfs bij de goedkoopste van het lijstje! 
Laat ik het prijsgewijs aanpakken, van duur naar goedkoop vind je hieronder de lekkerste schuimwijnen:
 1. Perlino Prosseco D.O.C. Extra Dry - 8,99 EUR (Carrefour)
  Ik dronk de Brut-versie van deze cava eens op een familiefeestje en vond die zo lekker dat ik hem in de winkel was gaan zoeken. Helaas, vond ik de juiste fles niet en nam ik dus maar de Extra Dry versie mee naar huis. Hoewel ik het liefst zoet heb, wist deze prosecco me ook te bekoren. De 'niet-zo'n-zoetebekken' zullen deze schuimwijn dus zeker en vast ook weten te appreciëren.
 2. Codorniu Classico Brut - 8,79 EUR (verschillende winkels: AH, Delhaize, Carrefour)
  De kans dat je deze cava al kent, is groot aangezien hij in verschillende winkels verkocht wordt. Het is ook de cava die mijn ouders vaak mee naar huis namen (en nog steeds nemen) en die vaak geschonken wordt bij kerst of Nieuwjaar. Ik vind hem zelf net iets te droog maar los dat op door wat cassis toe te voegen.
 3. Cava Oro De Uva Brut - 6,99 EUR (Carrefour, Delhaize)
  Ik ken absoluut niets van wijn en zou geen enkele druif kunnen herkennen al zou mijn leven ervan afhangen maar wat research op internet leert me dat deze cava een beetje een geval apart is omdat het niet is gemaakt van de typische "cavadruiven" maar volledig bestaat uit chardonnaydruiven. De review die ik las was verder zeer lovend over deze cava en als de kenners het al zeggen... wie ben ik dan om ze ongelijk te geven?
 4. Comte de Bredimus Demi Sec - 6,25 EUR (Colruyt)
  Toegegeven, deze cava is wat aan de zoete kant. Zoals ik al zei, is dit volledig mijn ding maar als je een wat meer geoefend wijndrinker bent, is de kans groot dat dit niets voor jou zal zijn.  Er bestaat ook een Brut-versie dus misschien dat je beter opteert voor deze variant in dat geval (is even duur trouwens). Ben je net als ik niet vies van wat zoet? Dan zit je zeker goed met deze mousserende wijn!
 5. Recoda Demi Sec - 4,69 EUR (Colruyt)
  En hier is hij dan, mijn absolute favoriet, Recoda Demi Sec! Ik leerde deze cava kennen omdat het Lief die had gekregen wanneer hij net aan zijn nieuwe job begon. Dat is ook ongeveer het enige positieve wat ik verder over die job kan zeggen, dat ik daardoor deze schuimwijn heb leren kennen (FYI, als je geen stressvolle job wil hebben, vermijd dan elke sollicitatie bij Manna Foods). Ik vond hem zo lekker dat ik onmiddellijk ging opzoeken waar ik hem kon vinden en tot mijn grote verbazing was het 1 van de goedkoopste schuimwijnen in de winkel. Ik raadde hem ook al aan aan vriendinnen en ook zij waren allemaal gek op deze cava dus ik ben niet de enige die hem lekker vind (kwestie van een beetje aan geloofwaardigheid te winnen). Prijs-kwaliteit kan ik je geen betere cava aanraden als deze!
Extra tip, net buiten de 10 euro limiet maar ook 1 van mijn favorieten is Bernard Massard Demi Sec. Met zijn 10,69 EUR (bij Colruyt) kan ik hem niet in het lijstje zetten maar heb je een speciale gelegenheid waarbij budget minder belangrijk is, dan raad ik je van harte deze cava aan. Ook een lekker zoete schuimwijn waar heel wat mensen wel een glaasje van lusten!


No comments:

Post a Comment