September 23, 2017

Pietenpap.

pietenpap - a floral sunset

Oké, vandaag heb ik een beetje een speciaal gerechtje voor jullie. Denk pasta. Denk pudding. Denk pietenpap. Don't judge me, maar mijn mama en mijn grootmoeder maakte dit vaak voor me als ik klein was en het is altijd een van mijn lievelingsavondsnacks gebleven. Maar ja, het is dus basically pasta in pudding. You love it or you hate it. En ik en mijn vader zijn er allebei zot van! Zeker met wat chocoladehagelslag erop! Als je het gerecht niet kent, sta je nu waarschijnlijk met je muis al in de rechterbovenhoekje op het x-je (tenzij je een macbook hebt, geen idee hoe je daar een venster afsluit), maar geef me een kans. Probeer het gewoon. 't Is echt heel lekker! Als je het feit van de pasta in de pudding even kan vergeten toch.


Ingrediënten

 • 1l melk + wat extra
 • 1,5 pakje vanillepudding
 • 200 g pasta (liefst een kleine soort, bv. spirelli)
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 4 el kristalsuiker

Bereiding

 1. Warm een halve liter melk op met de pasta. Voeg ook de suiker toe en breng aan de kook. Net voor de melk begint de koken, zet je het vuur af en laat je alles ongeveer 20min rusten (dat is nodig om de pasta te garen).
 2. Na 20min voeg je de ander halve liter toe en breng je het opnieuw aan de kook. Vanaf hier volg je het recept voor normale vanillepudding. Je lost het puddingpoeder op in de extra melk die je had voorzien en wanneer de melk begint te koeken voeg je het opgeloste puddingpoeder eraan toe. Roer heel goed zodat je geen klonters krijgt (is voor mij altijd het moeilijkste aan heel het recept) en stort uit in potjes.
 3. Laat even afkoelen en als je graag chocolade bij je vanillepudding eet, raad ik je ten sterkste aan om er hagelslag op te doen. 

3 comments:

 1. Wij aten regelmatig pap bij mijn grootouders. Wel de vloeibare versie dus met maar een beetje puddingpoeder, maar ik heb daar nog altijd geweldige herinneringen aan. Smakelijk!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eindelijk iemand die het ook kent! Bedankt, misschien probeer ik een iets meer vloeibare versie volgende keer wel uit, goede tip! ;-)

   Delete
 2. Super lekker!! We hebben dat vandaag nog gegeten bij ons mama.
  Flashback naar onze kindertijd😊

  ReplyDelete