September 17, 2016

Courgette-brownies.

courgettebrownies
Een paar weken voor ik naar Cuba vertrok, zat ik opeens weer volle moed om opnieuw op mijn eten te letten (ik had me daarvoor even laten gaan). Maar omdat ik natuurlijk een zoetebek ben en blijf, ben ik op zoek gegaan naar recepten die me toelieten van te snoepen maar die toch nog "goed" (in de mate van het mogelijke) waren voor mijn lijn. Tijdens mijn zoektocht kwam ik het recept voor deze courgettebrownies tegen en na een paar aanpassingen werd het goedgekeurd als "verantwoordelijk snoepen". Ik geef toe, de structuur is niet helemaal hetzelfde als een echt brownie, maar de smaak zit helemaal goed, dat beloof ik! 

Ingrediënten

 • 1 courgette (+- 200g)
 • 100g pure chocolade
 • 1 el cacaopoeder
 • 2 el bloem
 • 20g zoetstof (Tagatesse, Candarel, ...)
 • 4 eieren
 • snuifje zout

Bereiding

 1. Schil de courgette en verwijder de pitten. Snijdt in kleinere stukjes en stoom de courgette gaar.
 2. Pureer de courgette tot een mousse.
 3. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Voeg hierbij de eetlepel cacaopoeder.
 4. Verwarm de oven al voor op 150°C
 5. Aan het chocolademengsel voeg je nu ook de courgettepuree toe.
 6. Daarna kan je het eigeel van de 4 eieren 1 voor 1 toevoegen, alsook de zoetstof en de snuif zout.
 7. Voeg de bloem toe.
 8. Klop de eiwitten op en spatel onder het chocolademengsel.
 9. Zet minstens een veertigtal minuten in de oven.

No comments:

Post a Comment