October 22, 2016

Aardbei-chocoladetaart.


Ik was jullie nog twee verjaardagstaarten verschuldigd dus hier is er alvast 1. De andere taart moet ik nog opnieuw maken omdat die er de eerste keer te lelijk uit zag (haha, echt ZO lelijk... wel lekker dus da's toch al iets). Die hebben jullie dus nog te goed. Maar eerst dus meer over deze heerlijke oreo-aardbei chocolade taart. Het leukste aan deze taart is dat ze helemaal niet in de oven moet. Wat heel gemakkelijk is als je nog andere dingen wil maken die wél in de oven moeten. Tijdbesparing! En alhoewel ik zelf niet zo zot ben van Oreo-koekjes, werken ze in deze taart heel goed! Chocolade bij chocolade? YES PLEASE!
Ik geef toe, al die chocolade maakt natuurlijk dat het nogal een zware taart is; grote stukken zul je hier niet van eten. Hoewel je wel zou willen blijven eten. Geloof mij! ;)

Ingrediënten

 • 2 pakken oreokoekjes
 • 110 g boter
 • 300 g donkere chocolade
 • 250 ml volle room
 • aardbeien

Bereiding

 1. Laat de boter smelten
 2. Verkruimel de oreo's in een keukenrobot, en houdt nog een drietal koekjes apart voor de afwerking. Voeg de gesmolten boter toe en laat nog even draaien tot dat het een geheel vormt en je een soort van pasta krijgt.
 3. Neem je bakvorm erbij en vul deze met het oreo-botermengsel. Druk goed aan met een lepel zodat je een mooi 'kuipje' krijgt en er zeker nog genoeg plaats is voor de chocoladevulling die we nog gaan maken.
 4. Zet de taartbodem in de diepvries terwijl je verder gaat met de chocoladevulling.
 5. Warm de room op, op een matig vuur.
 6. Breek ondertussen de chocolade in stukken in een kom. 
 7. Wanneer de room opgewarmd is (tot net onder het kookpunt), giet je deze over de chocolade en roer je het mengsel tot het een geheel vormt.
 8. Wanneer de chocolade allemaal gesmolten is, giet je de vulling in de taartbodem.
 9. Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Duw de aardbeien (in een patroon naar keuze) in de vulling en zet nog een tweetal uur in de koelkast (minstens).
 10. Werk af met verkruimelde oreo's en serveer aan je gasten!
  Tip! De taart is ook heerlijk wanneer je ze afwerkt met noten. Hazelnoten of geroosterde amandelen werken hier prima!

2 comments:

 1. Wow ziet er zot lekker uit, die combi van aardbeien en oreo's! Wel een bommeke denk ik :D

  ReplyDelete
 2. Amai dat ziet er echt goed uit!

  ReplyDelete