October 8, 2016

Margaritas.


Vorige week nodigde Stephanie mij uit voor een gezellige namiddag koken. De afspraak was duidelijk: zij zorgde voor het eten, ik voor het drinken. Het thema was 'mexicaans' dus wat beter maken dan margaritas? Hoewel Stephanie en ik natuurlijk best friends for life zijn, zijn wij ook heel verschillend. Stephanie is heel gestructureerd en perfectionistisch. In alles. Dat heeft ze op het werk, maar vooral tijdens het koken en dan in het bijzonder tijdens het maken van desserts.  Ik heb zo vaak moeten voorkomen dat ze dingen weg smeet omdat het 'niet goed' (meer) was. Dat was het dus wel. Soit, ik, daarentegen, ben meer van "we zullen wel zien hoe het loopt" en ik volg recepten dus ook niet zo nauwgezet. Terwijl Stephanie dus al bijna een week op voorhand de ingrediënten voor ons avondmaal in huis had gehaald, kwam ik bij Stephanie thuis aan met enkel sterke drank. Limoenen was ik compleet vergeten (ik ging er al wel van uit dat Stephanie suiker in huis had). Goed begin van onze namiddag.
Verder probeerden we ook nog om churros te maken. En die was héél lekker! Maar de vorm was nogal... raar. Weet ge nog wat ik zei over Stephanie en dingen weg gooien? Wel, dit was zo'n momentje! Gelukkig kon ik haar overtuigen om het niét te doen en het nog een kans te geven. Maar we geven toe... Ons recept moet nog verder gefinetuned worden.
Anyway, wij dus naar de winkel voor limoenen en we waren nog maar net terug of we besloten al om de margaritas te testen. Na wat voorproeven, is ons recept geperfectioneerd en goedgekeurd. We kunnen dus ook niet wachten om het te delen. Vooraleer ik onze geheimen prijs geef, wil ik alleen nog even zeggen dat als je benieuwd bent naar de rest van onze menu, je zeker de blog van Stephanie even moet bekijken. Het recept voor onze (vooral haar) nachos deelt ze vandaag met jullie en ons hoofdgerecht, haar mexicaanse taart, kan je hier terug vinden op haar blog. En het recept voor de margaritas neem ik dus voor mijn rekening. Speaking of, hier komt het:

Ingrediënten (voor 1 cocktail)


 • 4,5 cl tequila
 • 2 cl cointreau
 • 4 cl limoensap
 • 1/2 el suiker
 • 1 el water
 • ijsblokjes

Bereiding

 1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix alles tot een geheel. TADAAAAAA. Wie wil er nu geen margarita?
  Tip: als je heel veel ijs gebruikt, krijg je een frozen margarita. Ook heel lekker ;)

1 comment:

 1. Ik vergeef u alle dingen die ge over mij gezegd hebt omdat ge Best friends for life erin hebt gezet :D Dat er nog vele leuke kooknamiddagjes mogen volgen!

  ReplyDelete