January 28, 2017

American Pancakes

American pancakes

Vorig jaar - of ondertussen eigenlijk al 2 jaar geleden - ging ik met het Lief naar Disneyland. We logeerden niet in een echt Disneyhotel (want dat is Ć©cht heel duur) maar in een zakelijk hotel in de buurt. Persoonlijk vond ik dat een heel goede oplossing want we betaalden niet te veel voor het hotel, waar we uiteindelijk alleen maar sliepen, en er was een busje dat ons elke morgen naar Disneyland bracht en weer aan het hotel afzette. 
Soit, waar ik het eigenlijk over wou hebben is het ontbijt in ons hotel. Want, o boy, die american pancakes. Ik was er nooit zot van, maar ik ben bekeerd in dat hotel want dat waren - zonder zever - de beste american pancakes die ik - tot hiertoe - al heb gegeten. Ik heb ondertussen zelf een paar recepten geprobeerd maar nog niet het magische recept gevonden. Tot ik onlangs Jamie Oliver op tv american pancakes zag maken. 
Ik probeerde zijn recept en vond het eigenlijk slecht (šŸ˜ƒ) maar het gaf me wel een goede start om aanpassingen te maken. Ik voegde suiker toe en meer vanille en hoewel het nog niet helemaal de Disneylandpannenkoeken zijn, ben ik er toch al heel tevreden over! Omdat het recept origineel van Jamie Oliver is, gebruikte ik ook tassen (cups) om de ingrediĆ«nten af te wegen dus het zou kunnen dat naargelang de grootte van je tas je wat meer of wat minder suiker zal moeten toevoegen.

Ingrediƫnten


 • 1 tas melk
 • 1,5 tas zelfrijzende bloem
 • 2 el kristalsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • scheutje vanille-extract
 • boter om de pannenkoeken te bakken

Bereiding

 1. Meng alle ingrediƫnten in een kom tot een deeg.
 2. Smelt een beetje boter in een pan.
 3. Ik vind een ijsschepper gemakkelijk om kleine pannenkoekjes in de pan te vormen. Bak de pannekoekjes op een medium-hoog vuur voor ongeveer een minuutje (of tot de onderkant goudbruin is).
 4. Draai het pannenkoekje om en bak nog een minuutje aan de andere kant en begin aan je pannenkoekenstapel.
 5. Doe zo verder tot het deeg helemaal op is en je een hele stapel pannenkoeken hebt.
 6. Werk af met welke saus je er ook graag bij eet (ik eet ze het liefst zonder en alleen wat bloemsuiker) en aanvalleeeeeeeeeeeeeeen!

No comments:

Post a Comment