March 10, 2022

30 before 31.

30 before 31 list - a floral sunset


En hier zijn we dan met de verjaardagslijst die ik eigenlijk een halfjaar geleden al moest gemaakt/gepost hebben. Oepsie? Ik zou allerlei excuses kunnen verzinnen, maar ik weet eigenlijk ook niet waarom het zolang geduurd heeft. Of jawel, ik had gewoon geen zin om zoveel tijd achter een computer door te brengen. 

Maar deze posts motiveren me altijd weer om nieuwe dingen te doen of te bereiken doorheen het jaar, dus eigenlijk is het ook wel heel erg leuk om aan een soort van lijst te kunnen werken die je (hopelijk) doorheen het jaar kan afvinken. Dus, dit jaar met een beetje vertraging weliswaar, mijn "to do" lijstje voor mijn 31ste verjaardag.


 1. Brunch organiseren voor mijn vriendinnen
 2. Minstens 1 keer per week sporten
 3. Alle achterstallige fotoalbums afwerken
  Dat betekent sowieso nog het album van onze Coronatrip in 2020 afwerken en ondertussen gingen we ook nog naar Kroatië... Nog 2 albums te gaan dus!
 4. Reisfilmpje maken
 5. 5kg afvallen
  Leek me haalbaarder dan 10 kg (aangezien dat vorig jaar een fiasco was!). Sinds corona begon, ben ik ook 5kg bijgekomen dus eigenlijk wil dit gewoon zeggen dat ik opnieuw een soort van status quo moet bereiken. Nee, eerlijk is eerlijk, die extra 5kg zorgen ervoor dat ik niet goed in mijn vel (meer) zit en dat kleren net dat tikkeltje te spannend zijn waardoor het oncomfortabel is. Hopelijk is dit probleem tegen mijn verjaardag dus opgelost!
 6. Lampen voor elke ruimte van het appartement kiezen
  Het is een werk van lange adem, maar we komen er wel... De tussenstand die ik je ondertussen mee kan geven is dat we nog 3 lampen hebben te gaan, waarvan er 2 al zijn besteld (maar nog niet aangekomen). Omdat ik ondertussen heb ondervonden dat iets bestellen niet per se betekent dat het ook aankomt, wil ik nog niet te vroeg juichen maar in theorie hebben we dus slechts 1 lamp te gaan!
 7. Het toilet volledig afwerken
  Het toilet is de eerste ruimte die eigenlijk klaar was in huis. Enkel jammer van de lelijke grijze voegen tussen de witte tegels. Omdat dat echt zo mijn ogen uitstak, besloot ik dat ik daar iets aan moest doen. Projectje voor 1 van de komende maanden is dus om die voegen nog wit te schilderen en het toilet daarmee dus ook écht af te ronden en als volledig ingericht te beschouwen.
 8. Nog eens met Jong Keukengeweld gaan eten
  Je kan slechts tot je 30ste met Jong Keukengeweld gaan eten. Gelukkig heb ik nog enkele maanden te gaan als 30-jarige!
 9. Leren snowboarden
  Ik heb nog altijd een snowboardweekendje te goed van het Lief en daar kijk ik suuuuuperhard naar uit!
 10. 2e oorpiercing laten schieten
 11. Gitaar naar het appartement halen
  De gitaar heb ik al, maar die is nog gestockeerd bij mijn ouders. Die moet dringend naar Antwerpen worden verhuisd... Hopelijk (en eindelijk) dit jaar!
 12. 5 boeken lezen
 13. Rolletje Polaroid optrekken
 14. Verwendag voor mezelf organiseren
  Met alles erop en eraan! Verlofdagje voor mezelf, uitslapen, massage, mezelf verzorgen, mijn lievelingseten klaarmaken of bestellen, ... I want it all!
 15. Meer met de auto rijden
  Oké, oké, dit moet ik even uitleggen. Ik bedoel hier niet mee om de auto meer te gebruiken dan ik nu doe (ocharme het milieu, seg!), maar het is nu eenmaal zo dat ik nog wel regelmatig in de auto stap. Al rijd ik zelden zélf met de wagen, het is meestal het Lief dat het autorijden voor zijn rekening neemt. En ik vind dat helemaal oké, hij rijdt graag met de auto, ik haat het dus it works out... tot ik mijn vriendinnen van de universiteit wil gaan bezoeken en ik alleen met de auto richting Leuven of Brussel moet en het basically in mijn broek doe omdat ik niet me de auto durf te rijden. Moraal van het verhaal? Ik zou gewoon wat vaker met de auto moeten rijden in plaats van het Lief. Ik doe het niet graag, meer zelfs, ik HAAT het... maar ik moet gewoon een beetje vertrouwen opdoen.
 16. Opnieuw meer reizen
 17. 2 keer per weeg vegetarisch beginnen eten
 18. Opnieuw naar optredens en concerten gaan
 19. Tweedehands kleding kopen ipv fast fashion
 20. Kleding herstellen ipv vervangen
 21. Zelf beeswax wraps maken
 22. Beyond meat proberen en er thuis een gerechtje mee maken
 23. Plantaardige melk in mijn koffie beginnen drinken
  In plaats van 1 puntje te maken met "nieuwe zero waste gewoontes kweken", vond ik het dit jaar effectiever om die puntjes op voorhand al te bepalen. Ik deed er zelfs nog een schepje bovenop en ging voor 7 zaken dit jaar in plaats van 5... We zullen zien hoe dat afloopt! 
 24. Vrijgezellen organiseren voor mijn schoonzus
  De zus van het Lief trouwt dit jaar en raad eens wie er verantwoordelijk is voor de vrijgezellen? Juist ja, THIS GIRL! Dus de druk om er een leuke dag van te maken en te zorgen dat er niets in het honderd loopt, ligt volledig op deze schouders. Risky bussiness.
 25. Een date met mijn nichten plannen
  Vroeger was ik superclose met mijn nichten, ze woonden ook maar 2 huizen verder dus we spendeerden veel van onze vrije tijd samen. Sinds ik naar de universiteit ging (ik ben de oudste) en meer of minder uit huis ging, is die band veel minder geworden. Vroeger zagen we elkaar bijna elke dag en nu is dat enkel nog met familieaangelegenheden. En die mis ik eigenlijk wel.
 26. Nieuwe ingrediënten/recepten ontdekken
  Jackfruit staat op de lijst! Dat heeft misschien ook met puntje 17 te maken.
 27. Ordelijker worden
 28. Opnieuw maandelijks beginnen posten
 29. Een ochtendpersoon worden
  Het is me nooit helemaal duidelijk geweest of ik een avondpersoon ben of gewoon veel van slapen hou want hoe ik ook probeer... Vroeg opstaan is en blijft een struggle. Dit jaar hoop ik dit aan te pakken en opnieuw weer wat vroeger uit mijn bed te kruipen (dankzij thuiswerk gaat mijn wekker in plaats van 6u eerder om 8.15u af en het doet me géén goed). Om hopelijk wat productiever te worden in de ochtend, ga ik proberen om dat terug te dringen naar 7u. Wish me luck!
 30. Leren om vrijdagavond minder te snoepen en minder alcohol te drinken
  Zoals je in puntje 5 al kon zien, wil ik graag enkele kilo's afvallen. Ik heb gemerkt dat ik van maandag tot vrijdag best streng voor mezelf kan zijn en het snoepen tot een minimum kan beperken. Maar zodra het vrijdagavond is, gaan alle remmen los en begin ik véél te véél én ongezond te eten. Bovendien ben ik niet vies van een cocktailtje in het weekend en hoe lekker dat ook is... 't zijn ook veel calorietjes he. Nu, begrijp me niet verkeerd, ik zal nog altijd snoepen en drinken tijdens het weekend. Alleen zal ik in plaats van 2 cocktails, maar eentje drinken en in plaats van een zak popcorn, zoute chips, stuk chocolade en een puddingske te eten, zal ik een keuze maken tussen 1 van die dingen.

No comments:

Post a Comment