March 2, 2022

Recap: 29 before 30.

Ik ben jullie nog een "30 before 31"-lijst schuldig maar voor ik die post, moet ik jullie nog laten weten welke puntjes ik kan afvinken van mijn 29 before 30 lijst. Jaja, de tijd vliegt eens je de 30 gepasseerd bent. Corona heeft opnieuw wat roet in het eten gegooid waardoor ik niet alles heb kunnen afvinken (maar let's be honest, wanneer heb ik al wél alles kunnen afvinken... juist ja, nooit). Maar laat ons dus beginnen met wat ik tijdens 2020 nog kon afvinken en dan krijgen jullie binnen een paar dagen de nieuwe lijst!
 1. Housewarmingsbrunch organiseren
  Coronashmorona.
 2. Een gallery wall maken 
 3. Een huishoudroutine vinden die bij ons past 
  Is het valsspelen als de "huishoudroutine die bij ons past" het nemen van een poetsvrouw is? Want dat is wat we deden. En het werkt.
 4. (blijven) minimaliseren 
  Ik ben best wel trots op mezelf dat ik dit jaar weer weinig nieuwe kleren kocht! Ik moet zeker nog werken aan waar ik mijn kleding koop, maar qua hoeveelheid heb ik echt al grote stappen gezet. Verder deed ik weer een grote zak naar de kringwinkel en kocht ik weinig nieuwe spullen.
 5. 5 nieuwe zero waste gewoontes aanleren 
  Mmm... Strikt gezien weet ik niet zeker of ik aan 5 gewoontes kwam, maar ik voegde toch wel enkele nieuwe routines toe aan m'n leven. Zo vang ik nu het koude water van de douche op in een emmer waar ik dan achteraf de planten mee water geef, ik kocht menstruatieondergoed om ook op dat gebied heel wat afval te weren, ik maak op regelmatige basis groentenbouillon van de schillen van groentjes die ik in onze maaltijden stop, we gingen van 1 keer vegetarisch eten naar 2 keer vegetarisch (waarvan vaak 1 keer zelfs veganistisch) eten per week en ik maakte nieuwe zeep uit mijn zeepoverschotjes. Voilà, dat zijn 5 dingen, niet?
 6. Reizen
  Stomme coronashmorona. We durfden het gewoon nog niet riskeren.
 7. Fotoalbum Zuid-Afrika maken  
 8. Opnieuw regelmaat vinden in mijn blogritme 
  Zoals je ongetwijfeld aan de timing van deze blogpost en de timing van de vorige kan zien, ben ik er nog niet. Ik werk eraan, jongens!
 9. 200 volgers op instagram krijgen 
  Ja, niet dus he. Ik moet ook wel zeggen dat ik Instagram heb losgelaten het afgelopen jaar. Ik gebruik het zelf ook veel minder dan ik vroeger deed.
 10. Rolletje fisheye camera optrekken 
 11. Rolletje Polaroid optrekken 
 12. Haar doneren voor Think Pink
  Ik blijf maar hopen dat ik aan de nodige 30cm geraak en dan stelt de kapper me telkens weer teleur en blijf ik toch nog even doorbijten voor die extra paar centimeter. Ondertussen ben ik (na mijn 30ste verjaardag weliswaar) ten huwelijk gevraagd en heb ik besloten om mijn lange haren te houden tot ons huwelijk. En daarna gaat er onverbiddelijk een heel stuk af! Dat is nu al beslist.
 13. Een week lang geen toegevoegde suikers eten 
 14. Regelmatig sporten 
  In de mate van het mogelijke ben ik zeker regelmatig gaan sporten. Toen de gyms open waren, ging ik minstens 1 keer per week (soms zelfs 2 keer) en daar ben ik eigenlijk vrij trots op. Ondertussen heb ik mijn fitnessabonnement alweer stopgezet omdat ik niet graag alleen ging. Op dit moment dus even "in between sports" en op zoek naar een vorm van beweging die ik wél leuk vind... de eeuwige struggle.
 15. 10kg afvallen
  Nope.
 16. 5km lopen 
  Nope.
 17. Eigen brood bakken
  Deed ik. Was heel vies.
 18. Opnieuw bloed doneren
  Nog steeds drugged up. Wanneer ik eindelijk mag stoppen met mijn acnebehandeling, zet ik het weer op de lijst, maar voorlopig zit ik dus nog aan de pillen. 
 19. Minder tv kijken 
 20. 5 boeken lezen 
 21. Opnieuw gitaar leren spelen 
 22. Een tweede oorpiercing laten schieten 
 23. Voor een nieuwe job solliciteren 
  Ik solliciteerde veel maar werd nooit uitgenodigd voor een gesprek. #thestruggleisreal
 24. Naar een outdoor cinema gaan 
 25. Een pedicure laten doen 
 26. Leren snowboarden 
 27. Rijstpap maken 
 28. Meer juwelen dragen 
  Zeker in het begin, droeg ik veel meer juwelen. Ondertussen merk ik dat ik het al weer wat vaker achterwege laat. Dit is dus een goede reminder om opnieuw mijn juwelendoosje boven te halen!
 29. Een laatste keer met Jong Keukengeweld gaan eten 
Totale score? 10/29. Niet de beste score, maar heel eerlijk? Ik dacht dat ik het er veel slechter vanaf had gebracht! Eigenlijk ben ik dus best nog wel tevreden!

No comments:

Post a Comment