August 13, 2016

Worteltaart.

worteltaart
De eerste "housewarming" is een feit. Vorige dinsdag nodigde ik mijn vriendinnen uit voor een rondleiding in ons appartement (die heel snel voorbij was aangezien we maar 3 kamers hebben :D) en een late verjaardagstraktatie. Hoewel het een heel drukke avond was (uhm, hapjes, hoofdgerecht én dessert maken op 2u tijd? HELP!), heb ik me wel enorm geamuseerd. We hebben de avond bovendien nog afgesloten met een salsa-avond bij Bocadero. 
Soit, to the point nu, ik serveerde dus deze worteltaart en ik kreeg alleen maar leuke reacties. Ik moet toegeven dat ik eerst nogal sceptisch was tegenover worteltaart (ik zag het gewoon niet... waarom zou iemand wortels in een taart willen steken). Maar toen iemand op het werk het bij had als traktatie leek het me de perfecte manier om eens te kijken waar iedereen het nu altijd over had. Na 1 hap zat ik mee op de kar van de worteltaart. Ik weet niet wie er ooit op het zotte idee is gekomen om wortels in een taart te steken, maar 't is oké. Het werkt. 
Omdat één van mijn vriendinnen lactose-intolerant is, is de taart ook zuivelvrij (en ook omdat ik de roomkaasglazuren die er meestal bij geserveerd worden niet graag lust, haha). Én gemakkelijk te maken! Wat moet je nog meer hebben?

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 250 g bloem
 • 140 g bruine suiker
 • 1dl olijfolie
 • 2 kl kaneel
 • snuifje bicarbonaat
 • snuifje zout
 • 125 g walnoten, gehakt
 • 10tal kleine geraspte wortels

Bereiding

 1. Verwarm een oven voor op 180°C.
 2. Klop de eieren los en meng tot een romig geheel met de suiker. Dit gaat het gemakkelijkst met een elektrische mixer.
 3. Voeg de olijfolie toe.
 4. Voeg de bloem, bicarbonaat, het snuifje zout en de kaneel toe. Meng tot een geheel.
 5. Voeg tot slot de gehakte noten en de wortels toe. Meng goed onder elkaar en doe in een vorm.
 6. Zet ongeveer een 35-40 min in de oven. Check met een cakeprikker of de taart helemaal doorbakken is (zo niet, zet je ze er nog 5 min langer in en check je opnieuw, zo ga je door tot de taart gaar is).

No comments:

Post a Comment