November 12, 2016

Advocaat (met koffie).


Een advocaatje in de winter gaat er al wel eens in (de drank, niet de persoon)! Zeker gecombineerd met een koffietje smaakt het me al eens van tijd tot tijd. Mijn mama (en papa) maakte(n) dit vroeger al wel eens zelf en dat blijft toch wel de beste. Dus dat moest ik ook proberen. Ik heb hier een hele boek vol recepten liggen (maar echt vol) en natuurlijk vond ik er daar eentje voor advocaat bij. Testeeeeeeeen! Ik moet er wel bij zeggen dat dit eerder een dikke advocaat is, erg lopend is hij niet. De lopende variant ga ik later nog eens uitproberen, maar dat merk je dan wel weer ;)

Ingrediënten


  • 10 eidooiers
  • 300 g suiker
  • 200 ml 96% alcohol
  • een blikje gecondenseerde melk

Bereiding

  1. Klop de eidooiers los in een kom en voeg de suiker toe. Klop tot een geheel.
  2. Doe in een steelpan en verwarm op een matig vuur.
  3. Voeg de gecondenseerde melk toe. Blijf goed roeren.
  4. Voeg ook de alcohol toe en laat nog even verder opwarmen. Blijf roeren tot het geheel begint de binden/in te dikken.
  5. Wanneer je een dikke massa hebt, haal je het mengsel van het vuur en zet je de pot in koud water zodat het zo snel mogelijk afkoelt. Wanneer het mengsel is afgekoeld, kan je het in potten doen!
  6. Zet je koffietje erbij en geniet!

No comments:

Post a Comment