November 19, 2016

Minestronesoep met spekjes.


Nu de dagen stilaan kouder (en donkerder) worden, kan zo'n soepje op zijn tijd al eens smaken. Meer zelfs, op die grijze, regenachtige dagen is het voor mij het perfecte comfort food (samen met chocolade). Deze maaltijdsoep is ideaal voor woensdagavonden, mijn vaste me-time moment. Aangezien het Lief soep niet als een volwaardige maaltijd beschouwt, eet ik deze soep vooral wanneer hij niet thuis is want anders moet ik nog iets extra koken ook... en eerlijk is eerlijk, wanneer ik thuis kom van het werk wil ik meestal zo weinig mogelijk koken. Dus is deze soep perfect! Want naast het feit dat ze gewoon lekker is (euh.. heb ik al gezegd dat er spekjes in zitten?), is ze ook nog eens binnen het kwartier klaar!


Ingrediënten

 • 800 ml groentenbouillon
  (of 800 ml water + 2 groentenbouillonblokjes)
 • 400 g tomatenblokjes
 • 250 g gerookte spekblokjes
 • een zak soepgroentjes (+- 500g)
 • 3 el gepofte quinoa
 • peterselie

Bereiding

 1. Bak de spekjes gaar in de soeppot (zonder vetstof te gebruiken)
 2. Als de spekjes krokant zijn, haal je ze uit de pot en zet even apart in een kommetje.
 3. Kook de tomatenblokjes met het de groentenbouillon in diezelfde soeppot.
 4. Wanneer het mengsel kookt, voeg je de soepgroenten toe. 
 5. Als de soepgroenten gaar zijn, voeg je de spekjes weer toe en voeg je ook de quinoa toe.
 6. Inschenken in een kommetje en afwerken met peterselie. Geniet ervan!

1 comment:

 1. Echt een lekker receptje voor dit seizoen. Leuk om minestrone met quinoa te maken.

  ReplyDelete