December 28, 2016

Baileystaart.

Baileystaart

Deze taart wordt volgens mij smullen voor cheesecakelovers. Baileys en chocolade? Kan niet slecht zijn, denk ik dan. Ik zeg er wel bij voor cheesecakelovers want zelf ben ik niet gek van cheesecake. Ik dacht, als iets mij van gedachte kan doen veranderen zal het wel Baileys en chocolade zijn... maar ik ga hier even heel eerlijk zijn; het was niet waar. Ik lustte dus mijn eigen taart niet. Maar ik lust ook geen roomkaas en aangezien dit het hoofdingrediĆ«nt is, is het nu ook weer niet zo'n grote verrassing. MAAR, cheesecakelovers, ik weet dat jullie er zijn, geef deze taart een kans en laat me weten of de taart gewoon echt vies is of dat het aan mij ligt! Hopelijk geniet je ervan! šŸ˜‰

P.S.: als je de taart wilt maken, begin er dan op tijd aan! Ze moet 12u in de koelkast rusten dus misschien best een dag op voorhand er al aan beginnen!

Ingrediƫnten


 • 100 g boter
 • 250 g droge koekjes (petit-beurre)
 • 600 g roomkaas
 • 50 ml chocolade Baileys
 • 150 g poedersuiker
 • 3 dl volle room
 • 100 g chocolade (geraspt)
 • 2 dl room + suiker naar smaak
 • cacaopoeder

Bereiding

 1. Smelt de boter in een steelpannetje op een laag vuur. Mix ondertussen de koekjes fijn in een blender.
 2. Voeg de gesmolten boter bij de gemixte koekjes en mix samen nog een tijdje tot het een geheel wordt en er zich een soort kruimelig "deeg" vormt.
 3. Bekleedt de bodem van een springvorm met bakpapier en doe de koekjes erboven op. Strijk glad tot je een taartbodem van ongeveer een centimeter dikte hebt (hangt af van de grootte van je springvorm). Zet in de koelkast voor een uur.
 4. Klop de roomkaas los en voeg de poedersuiker en de Baileys toe.
 5. Klop 3dl volle room half op, tot er pieken ontstaan. Voeg de room samen met de geraspte chocolade toe aan het roomkaasmengsel.
 6.  Giet het mengsel bovenop de koekjesbodem en zet voor nog 12uur in de koelkast.
 7. Wanneer je de taart wilt serveren, haal je ze uit de springvorm. Klop de 2dl room op samen met de suiker (de hoeveelheid kies je zelf, maak het zo zoet als je wil) en versier de taart met een beetje cacaopoeder en een paar toefjes  slagroom. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de taart aansnijden en eten, eten, eten!

No comments:

Post a Comment