December 24, 2016

Cava met aardbeiensorbet.

Cava met aardbeiensorbet

Bij elk feestje hoort natuurlijk een goed aperitiefje. Ik ben zelf verlekkerd op cava maar voor de feestdagen mag het al eens wat specialer zijn. Vaak zie je dat ze een aardbei in een glas cava steken als extra toets. Ik probeerde een variant hierop en gebruikte aardbeiensorbet in plaats de klassieke aardbei en dat was ook heel geslaag d! Natuurlijkis de aardbeiensorbet op zich ook heel erg lekker zonder cava dus je kan hem altijd opnieuw serveren bij het nagerecht. Smaakt heel lekker bij chocolade dus wie een chocoladedessert gepland heeft (ikkeeeee!), zit hier zeker goed mee! Je kan het bovendien al op voorhand maken dus dat is weer minder werk op de dag dat je je kerst/nieuwjaarsmenu gaat bereiden (vandaag?). Voor een extra snelle versie kan je trouwens bevroren aardbeien gebruiken, kan je gewoon in de winkel kopen.

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien (gekuist)
  • 50 g suiker
  • scheutje citroensap

Bereiding

  1. Mix de aardbeien tot een moes in een blender of keukenrobot.
  2. Voeg de suiker toe en mix nog even langer.
  3. Voeg het citroensap toe en mix nog een tijdje langer. Proef ook tussendoor om zeker te zijn dat de suiker goed is opgenomen in het mengsel en er geen korreltjes meer in zitten. Moest je nog korreltjes hebben, kan je een likje water toevoegen.
  4. Doe in een potje en zet voor enkele uren in de vriezer. Als je een granité wilt (ijsschilfers), roer je om het halfuur even met een vork door het mengsel tot het helemaal bevrozen is.

1 comment: