February 18, 2017

Koffie met vanille-ijs.

koffie met vanille-ijs - a floral sunset

Ik heb even getwijfeld of ik dit online zou plaatsen of niet, om de simpele reden dat het zo'n eenvoudig "recept" is. Zo simpel dat ik het niet eens een recept zou durven noemen. In essentie heb je slechts 2 ingrediĆ«nten nodig, hoe je het verder wil aankleden, laat ik volledig aan jou over! Ik gebruikte zelf cacaopoeder en kaneelsuiker (ja, dat bestaat echt!) om mijn "ijsje" af te maken, maar ook maltesers lijken mij er heerlijk in! Nu, meer over dit receptje, het is iets tussen een ijsje en een milkshake. Eigenlijk een beetje een dame blanche zonder chocoladesaus maar met koffie... en met veel meer saus šŸ˜ƒ. Het klinkt misschien eerst een beetje raar, maar het is verrassend lekker. Ik ben zelf geen al te grote koffiefan want ik lust enkel latte, maar dit lustte ik wel! Misschien niet zo raar aangezien het ijs de koffie gewoon latte-iger maakt. Ach, genoeg gezever, hoe maak je dat ding nu juist (je raadt het nooit!):

Ingrediƫnten

 • 1 bol vanille-ijs
 • 1 kop koffie (lauwwarm)
 • toppings naar keuze, in mijn geval cacaopoeder en kaneelsuiker (vergeet die maltesers niet! ;))

Bereiding

 1. Zet een tas van je favoriete koffie
 2. Laat de koffie een beetje afkoelen, anders zal je bolletje ijs onmiddellijk smelten (is bij mij altijd het geval, ik heb geen geduld om te wachten tot het is afgekoeld).
 3. Schenk een bolletje ijs in een kommetje of grote tas.
 4. Giet de koffie erover.
 5. Bestrooi met al wat lekker is; chocolade, kaneel, marsmallows, mello cakes en natuuuuuuurlijk; maltesers šŸ˜‰

1 comment:

 1. Yumm ! Alleen die kerstbomen zijn wel wa outdated eh Van de Sande :D

  ReplyDelete