February 11, 2017

Mexicaanse taart met pulled chicken.

mexicaanse taart met pulled chicken - a floral sunset

Een jaar geleden ongeveer, vertelde Stephanie mij over haar mexicaanse taart die ze gemaakt had voor haar vriendje die heel graag mexicaans eet. Toen ze het recept op haar blog postte, heb ik het onmiddellijk uitgeprobeerd en ook ik was grote fan! Ik gebruikte de saus zelfs als vulling in mijn empanadas. Het leek mij een leuk idee om eenzelfde taart te maken met kip in plaats van gehakt maar wist niet goed waar te beginnen. Tot er opeens een lampje ging branden. In de spirit van alle 'pulled' recepten die je tegenwoordig vindt (denk maar aan pulled pork en pulled beef), besloot ik om een pulled chicken variant te proberen. En tot mijn verrassing met succes! Het neemt wel wat tijd in beslag om de taart te maken, wat het voor mij het ideale zondagnamiddag recept maakt. De overschot van de taart kan je 's maandags perfect meenemen naar het werk want ook koud is de taart nog steeds lekker!


Ingrediënten

  • wraps/tortillas
  • 2 blikken tomaten uit blik
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blikje maïs
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 courgette
  • 1 wortel
  • 2 kipfilets
  • burritokruiden
  • geraspte kaas
  • olijfolie

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn en bak in een stoofpot in een beetje olijfolie samen met het teentje look dat je geplet hebt of door een knoflookperser hebt geduwd.
  2. Snij ook de wortel in blokjes en voeg bij de ui.
  3. Doe hetzelfde met de courgette en doe bij de andere groenten.
  4. Doe 1 blikje van de tomaten bij de groetenmengeling, wrijf de kipfilets in met de helft van de burritokruiden en leg ze bovenop de groenten en tomatensaus. 
  5. Giet het tweede blikje tomaten bovenop de kipfilets en spoel beide blikjes eventueel uit met een beetje water dat je ook aan het geheel toevoegt. Zorg ervoor dat de kipfilets onder staan.
  6. Breng het mengsel aan de kook en laat minstens 20min  pruttelen, tot de kip gaar is. Ik heb het een uurtje laten pruttelen. 
  7. Daarna, haal je de kipfilets uit de tomatensaus en leg je ze in een ovenschaal. Trek de kip uit elkaar met twee vorken. Strooi de andere andere helft van de burritokruiden over de kip.
  8. Giet de tomatensaus opnieuw over de kip en roer goed onder elkaar. 
  9. Voeg nu ook de uitgelekte (en gespoelde) kidneybonen en maïs toe en roer goed onder elkaar.
  10. Zet opnieuw even onder de grill voor een 20-tal minuutjes.
  11. Nu kan je beginnen aan je wraptaart. Neem er een springvorm bij en leg 1 wrap op de bodem. Bedek met een beetje van de saus en werk af met wat geraspte kaas.
  12. Leg er opnieuw een wrap bovenop en volg dezelfde volgorde tot je springvorm helemaal gevuld is. Werk af met genoeg geraspte kaas en zet opnieuw 20 minuten in een oven van 200°C.
  13. Haal de taart uit de springvorm en snij aan. Je kan er eventueel nog een slaatje bij maken als bijgerecht, maar voor mij is een stukje taart alleen al vullend genoeg. Hopelijk geniet je ervan!

3 comments:

  1. potverdekke, da zieter goed uit! Kheb het al op mijn ' to do' lijstje gezet se :D

    ReplyDelete
  2. Amai, ik weet wat ik eet volgend weekend ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, leuk om te horen! Het is een aanrader, alleen heb je er wel wat tijd voor nodig.

      Delete