May 31, 2017

Hotspot: Barchel


Tijd voor een nieuwe hotspot! Onlangs zat ik een weekje verplicht thuis (op doktersbevel) omdat ik overspannen was/ben. Ik kreeg de opdracht van de dokter om zo veel mogelijk te rusten, stress van me af te zetten maar minstens elke dag een uur buiten te komen. Dat klinkt heel leuk natuurlijk, maar is toch niet zo gemakkelijk als het lijkt wanneer jij thuis zit terwijl al je vrienden/Lief aan het werk zijn. Want alleen is maar alleen natuurlijk. Gelukkig heb ik nog twee schoonzussen die studeren in Antwerpen en die niet zo'n strak schema hebben waardoor ze beschikbaar waren voor een lunchke. Nu, 1 van hen was beschikbaar want de andere had stage. Ik trok dus met de zus van het Lief naar Barchel hier in Antwerpen. Ik was er al eens met het Lief zelf geweest en was onmiddellijk verliefd op het interieur en de tuin!

Wat?


Barchel is een ontbijt-en lunchbar waar ze ook heel lekkere koffie serveren. Volgens de website is het 'more than food. Het is passie voor lekker en mooi eten, een pure en bewuste keuken.'. Ik ben er slechts twee keer geweest maar ik moet zeggen dat ik die twee keer inderdaad onder de indruk was van hun gerechten. Alles was heel vers, eigenlijk vrij klassiek en toch met een twist maar vooral en dat is natuurlijk het belangrijkste; heel lekker!Lekker?

Ja dus! De eerste keer kwam ik er met het Lief voor een ontbijt. Ik denk dat we de "grootste" formule kozen en voor mij was die perfect maar het Lief had er eeeeeeecht niet genoeg mee (lees; we zijn daarna nog op de markt gestopt om zijn hongerke te stillen). Wat we op ons bord kregen was trouwens wel heel erg lekker. Ondertussen is het al even geleden, maar als ik me niet vergis was er zelfs zelfgemaakte kip-curry bij. Iets wat ik normaal niet lust maar dat ik nu bijna zonder brood naar binnen heb gespeeld.
De laatste keer at ik er een pita met pulled pork als lunch. Het Lief was er die keer niet bij maar ik denk dat hij met die portie wél meer dan genoeg zou hebben gehad. Ik heb echt zo hard mijn best moeten doen om alles op te krijgen maar het was zo lekker dat ik het niet kon laten liggen. Op de foto hieronder ziet het er misschien niet meteen het allerlekkerste recept uit, maar kan je pulled pork ooit écht lekker presenteren?Gezellig?

Absoluut! Ik denk dat het vooral het interieur is wat mij aantrekt in Barchel. Het is echt zo prachtig. Op de website (link hieronder), vind je nog veel mooiere foto's en krijg je ineens een glimp van de tuin. Toen wij er waren was het telkens heel erg druk dus ik kon/durfde geen duidelijke foto's maken van de hele ruimte. Maar het is echt zo mooi! Helemaal mijn ding, met de witte muren, de hoge plafonds, de grote glazen deur naar de tuin zodat je een mooie blik krijgt op het groen.

Waar?

Barchel ligt vlakbij het theaterplein en nog veel dichter bij het stadspark. Jammer genoeg ligt het in een iets drukkere straat waardoor vooraan op het terras zitten niet altijd gezellig is. Ga dus zeker eerst binnen om te kijken of er geen plek is in de tuin (ook binnen heb je trouwens helemaal geen last van die weg). Ga er desnoods eens naartoe voor enkel een koffie en het prachtige interieur te bewonderen, maar vergeet niet dat het eten er ook heel lekker is!

Van Breestraat 6
2018 Antwerpen
Di-vr open van 8u tot 16u
Za open van 9u tot 17u
Zo-ma gesloten

No comments:

Post a Comment