July 23, 2017

Hotspot: Perruche.

Hotspot: Perruche - a floral sunset

Eén van de favoriete adresjes van het Lief in Antwerpen is zonder enige twijfel Perruche. Als we zaterdagvoormiddag tijd hebben, gaan we al eens graag naar de markt op het Theaterplein. Perruche is vlakbij gelegen en steevast krijg ik dan de vraag "Wa denkte van een ontbijtje bij de Perruche?". Ik kan hem geen ongelijk geven, het is ook wel heel gezellig bij Perruche én lekker. Echt. Heel. Lekker. Ook op een zonnige namiddag is het genieten op het terras met een huisgemaakte Beirut-limonade bij de hand... en een stuk taart natuurlijk.

Wat?

Perruche is één van de vele koffiehuisjes in Antwerpen waar je ook heel lekker kan ontbijten en lunchen. De reden waarom wij graag naar Perruche gaan is omwille van de heel vriendelijke bediening én de prijs-kwaliteit. Bij Perruche krijg je nog een cava voor 4 EUR en - geloof het of niet - een gin tonic onder de 10 EUR! Dat is echt een zeldzaamheid hier in Antwerpen. Bovendien is het ook ideaal gelegen midden in het centrum van Antwerpen en op een zonnige dag is het dan ook de ideale uitvalsbasis om mensen te bekijken. Zeker wanneer er een markt is op het Theaterplein een beetje verder. 


Lekker?

't zal wel zijn! Het Lief is zot van het Perruche ontbijt wat heel royaal is (eitje, spek, slaatje, genoeg broodjes voor 2 personen, koffiekoeken, beleg, fruitsap én koffie) en zoals ik al zei, voor een heel schappelijke prijs. Ook wanneer we wat later op de dag arriveren zijn de broodjes om duimen en vingers af te likken. Ik probeer te variëren en wil de verschillende broodjes op de kaart uitproberen maar ik merk dat ik toch vaak terugval op het broodje gegrilde kip. Die paprikacrème die daartussen zit. ZO LEKKER.
Ook wanneer je in de loop van de namiddag aankomt, moet je niet op je honger blijven zitten. Er zijn altijd lekkere taarten of brownies beschikbaar of nu tijdens de zomer is er ook altijd tapas beschikbaar! 


Gezellig?

Perruche is geen superhippe koffiebar maar wel heel gezellig door de wat eclectische stijl waarmee het is ingericht. Je voelt je er onmiddellijk thuis door de vriendelijke mensen die je bedienen en dat is wat mij betreft wat Perruche écht gezellig maakt. Zoals ik al heb laten vallen, ben ik ook een fan van het terras waar het heerlijk vertoeven is op een zonnige dag. Het zit ook steevast propvol vanaf wanneer de eerste zonnestralen verschijnen dus dat betekent dat ik niet de enige ben met die mening.

Waar?

Dit gezellige koffiehuisje is gelegen midden in het centrum van Antwerpen, op de Oudevaartplaats. Dat maakt het de ideale uitvalsbasis voor een lekker ontbijtje op zaterdag- of zondagochtend wanneer er vlakbij een markt is. Ik raad het je zeker aan om er eens langs te gaan, maar pas op! Perruche is niet alleen bij ons een populaire hotspot, veel mensen weten die kleine cafeetje te vinden dus het zou wel eens kunnen dat je even moet wachten vooraleer er een tafeltje vrij komt.

Oudevaartplaats 61, 2000 Antwerpen
Ma-vr open van 11u-18u
Za-zo open van 10u-18u

No comments:

Post a Comment