July 12, 2017

Perfect?-blogchallenge: Mini minschallenge.


Ik deed is iets zot en schreef mij in voor een blogchallenge. Via een facebookgroep zag ik dat Miss Pixie een Perfect?-blogchallenge organiseerde (naar het programma met Karen Damen op VIJF) en hoewel het niet van mijn gewoonte is, dacht ik deze keer "waarom niet?". Bovendien ben ik de laatste tijd toch op zoek naar verschillende manieren om mijn leven te beteren. De eerste challenge begon afgelopen week, en dat was een mini-Minschallenge. Ik hoorde het even in Keulen donderen toen ik die naam hoorde vallen, maar toen ik de uitleg hoorde, zag ik het wel zitten. Nu ja, zien zitten. Ik was enthousiast maar besefte wel dat het heel moeilijk ging worden. But first things first, even een korte uitleg over wat een mini-Minschallenge nu eigenlijk is.
De "mins" in minschallenge verwijst eigenlijk naar minimalisme. Het idee achter deze uitdaging is dan ook om minimalistisch(er) te leven (je weet wel, met zo weinig mogelijk nutteloze spullen) en dit bereik je dus door - je raadt het al - spullen weg te doen. De challenge is om elke dag 1 item meer weg te gooien (of schenken, verkopen, ... zolang het maar uit je huis is) dan de dag ervoor. Op dag 1 verdwijnt er dus 1 ding uit je huis, op dag 2 zijn dat er 2 enzoverder tot dag 30 in de originele challenge. Omdat we met dit project elke week een andere uitdaging aangaan, deden we het maar tot dag 7. Dat betekent dus dat er op het einde van de week 28 spullen zouden moeten verdwenen zijn uit ons appartement. En wat denk je? Is het mij gelukt?
Vooraleer ik dat verklap, ga ik al even zeggen dat ik de uitdaging iets minder serieus heb opgevat. Ik heb heel wat spullen weg gedaan (woehoew), maar strikt genomen moesten de spullen uit je huis zijn voor middernacht. En daar heb ik me niet helemaal aan gehouden. Sommige dingen belandden in de vuilbak - zoals het hoort - anderen hield ik even opzij om aan iemand anders te geven (en ik zag die persoon niet tijdens de week) of om nog te verkopen (ik hoop het zo te koppelen aan 1 van mijn 26 before 27-doelen: kleren online verkopen). Zoals ik al zei in 1 van mijn vorige posts, wou ik mijn kleerkast zeker aanpakken. Omdat ik nog niet zo lang geleden een grote kuis heb gedaan in diezelfde kleerkast, bleek dat toch niet zo gemakkelijk als gedacht te zijn. Ook in huis werd het al snel moeilijk dus nam ik ook mijn bureau op het werk onder handen. Of ja, mijn locker aangezien we geen vaste bureau hebben. Ik hield me dus kort samengevat niet 100% aan de regels maar ik deed wel 28 spullen "weg"!

Ik heb geen foto's getrokken van de items want dat vond ik wat saai, maar ik heb wel een lijst bijgehouden met alles wat verdwenen is. Hier komt 'ie:
1. Ik heb een topje van Zalando terug gestuurd (zoals beloofd) - 2. een t-shirt (voor verkoop) - 3. een cardigan (voor verkoop) - 4. een kapotte muffinvorm - 5. een bakvorm met losse bodem waar ik de bodem van kwijt ben - 6. al mijn verjaardagskaartjes - 7. 1 potje nagellak - 8. een hemd van het Lief - 9. kapotte computermuis - 10. Rode schoenen - 11. Bruine schoenen - 12. Reisboek Joker Avontuur - 13. Reisboek Joker Comfort Editions - 14. Reisboek Joker -26 - 15. Reisboek Koning Aap - 16. onze croque monsieurmachine - 17. een paar broekkousen (voor mijn mama) - 18. nog een paar broekkousen (voor mijn mama) - 19. nog een paar broekkousen (ook voor de mama) - 20. en jawel, nog een paar broekkousen ( 't is een verzameling) (en ja, ook voor mijn mama) - 21. een kapotte lampenkap - 22. een paar kapotte kousen - 23. boek "who moved my cheese" - 24. plannetje van Antwerpen - 25. ik ruimde mijn locker op het werk op en smeet een hele vuilbak met papieren weg - 26. ook thuis ruimde ik een schuif op en smeet heel wat prulletjes weg - 27. nog een paar kousen (je wilt niet weten hoe mijn kousenkast eruit ziet) - 28. en ik heb nog een laptop van het werk die ik in bruikleen heb en moet terug meenemen... maar die ik om de 1 of andere reden altijd thuis vergeet. Ik ben dus van plan die terug te doen naar het werk, alleen is het nog niet gebeurd door mijn vergeetachtigheid.


En jij, zou jij het aankunnen zo'n minschallenge?

1 comment:

  1. Goed gedaan!
    Bij mij was ook niet alles steeds voor middernacht weg. Heb alles voor de kringloop in de garage verzameld en dan 1 keer gereden.
    Veel succes met de volgende challenges!

    ReplyDelete