August 24, 2019

Hotspot: Bardin.

Hotspot Antwerpen: Bardin, een prachtige oase midden in de stad
Het Lief en ik ontdekten tijdens onze vakantie een nieuwe ontbijt- (en lunch)plek in Antwerpen.  Volgens mij gaat Bardin al even mee maar deze gezellige bar was compleet aan ons voorbij gegaan. En dat overkomt ons niet gemakkelijk, ontbijten en nieuwe plaatsen uittesten is toevallig 1 van onze specialiteiten. Bardin is dan ook gelegen in een buurt waar wij amper - om niet te zeggen nooit - komen. Dankzij mijn google-skills ontdekte deze heerlijk rustige oase toch en ik was al verliefd toen ik enkel de website had gezien.
Nog voor het Lief en ik aan onze tafel plaats hadden genomen, was ik al verliefd op Bardin (en toen wist ik niet eens dat er nog een heerlijk ontbijt zou volgen). De inrichting is echt helemaal mijn ding! Van de gloeilampen aan de ramen die je van buitenaf al uitnodigen om binnen te komen tot de zwarte, industriële raamkozijnen achteraan de zaak. Ook de donkere bakstenen muur, die samen met de houten zetels (mét knusse kussens) een gezellig hoekje creëert, is op mijn lijf geschreven. Je begrijpt dus dat ik enthousiast ben.

Hotspot Antwerpen: Bardin, een prachtige oase midden in de stad


Alsof de binnenkant nog niet mooi genoeg is, word je door een trap (bij die prachtige ramen achteraan) ook nog eens naar een grote en bijzonder charmante stadstuin begeleid. De eerste keer dat we langs gingen, liet het weer het jammer genoeg niet toe om op het terras te gaan zitten (wat ook niet zo erg was, dan kon ik ten volle van het interieur genieten). De tweede keer hadden we meer geluk! Met de mini-kruidentuintjes/bakken en de grote boom in het midden van de tuin, ziet het er allemaal zeer idyllisch uit. De ideale setting om van een lekkere lunch te genieten, zeker als de zon dan ook nog eens begint te schijnen.

Maar goed, to the point nu, waar het eigenlijk om draait; het eten. Daar kan ik kort en krachtig over zijn: lekker. Zowel het ontbijt als de lunch die we er aten, waren erg lekker. De lunch vond ik wel vrij prijzig maar was langs de andere kant ook wel echt veel. Ik had meer dan voldoende met mijn portie (gelukkig kan het Lief blijven eten). Ook het ontbijt is een behoorlijke portie (zeker het 'breakfast fo winners' dat het Lief koos) én bovendien erg vriendelijk geprijsd in vergelijking met de lunch of andere ontbijtadresjes.

Hotspot Antwerpen: Bardin, een prachtige oase midden in de stad


Eén nadeel aan Bardin? Ze zijn enkel geopend van maandag tot vrijdag en dus gesloten tijdens de weekends. Dat maakt het voor mensen met een fulltime job (hello there 👋) nogal lastig om er langs te gaan. Zeker wanneer je geen glijdende uren of flexibele werkplek hebt. Als ik ooit van bloggen een fulltime job zou kunnen maken - of eender welke andere job waarbij ik niet gebonden zou zijn aan vaste plaats eigenlijk - zou je me zeker tijdens de zomermaanden vaak kunnen terugvinden in de prachtige (en best wel grote) tuin. Misschien daarom ook dat Bardin zo speciaal is voor het Lief en mezelf; enkel tijdens vakantiedagen kunnen we er langs gaan wat het natuurlijk altijd extra leuk maakt!

Kortom, als je eens wilt geniete van een heerlijk rustige oase midden in de stad, raad ik je van harte aan om een tafeltje te reserveren bij Bardin. Jammer genoeg is dat niet mogelijk tijdens het weekend maar een verlofdag kan dan weer niet beter ingezet worden dan met een Bardin Breakfast.

Bardin
Mechelsesteenweg 102, 2018 Antwerpen
open ma-do: 8u tot 16u
vrijdag open tot 19u


No comments:

Post a Comment