July 1, 2020

29 before 30.

Het is zover, volgend jaar ben ik niet langer een twintiger. Ik word 30 en ik voel mij daar bijlange niet volwassen genoeg voor. Nog iemand het gevoel dat ze gewoon al 5 jaar doen alsof ze weten wat volwassen zijn is? In mijn hoofd ben ik nog steeds 22, maar mijn paspoort zegt mij iets anders.
Anyway, bij een verjaardag hoort traditiegetrouw een lijst met doelen die ik wil behalen voor mijn volgende verjaardag - dit jaar met een beetje vertraging weliswaar. Het is best raar om zo'n lijst te maken als je niet zeker weet wanneer en hoe het sociale leven weer zal opstarten. Kan ik concerten op de lijst zetten? Of is dat voorlopig nog een illusie? Ik ga er maar gewoon vanuit dat alles weer snel als vanouds wordt en dat ik gewoon netjes de puntjes hieronder kan afwerken zonder verdere problemen.

29 before 30 - a birthday bucket list - a floral sunset

(wil je trouwens weten hoe ik het deed met de lijst van vorig jaar? Dat kan je hier altijd nakijken)

 1. Housewarmingsbrunch organiseren
 2. Een gallery wall maken
 3. Een huishoudroutine vinden die bij ons past
 4. (blijven) minimaliseren
  Alle appartementsgerelateerde doelen van vorig jaar zet ik voor de gemakkelijkheid even opnieuw op de lijst. Zoals jullie weten, werd onze verhuis steeds weer uitgesteld waardoor we geen tijd hadden om zelfs een poging te doen tot het behalen van die doelen. Corona hielp daar trouwens ook niet bij.
 5. 5 nieuwe zero waste gewoontes aanleren
  Dit is er ook eentje van vorig jaar (dat ga ik nog een aantal keer zeggen), eentje waar ik de laatste maanden jammer genoeg niet genoeg aandacht heb aan kunnen besteden maar waarmee ik graag verder aan de slag wil!
 6. Reizen
  Het Lief en ik hebben al enkele jaren de afspraak gemaakt dat in het jaar dat we 30 worden - wat ook het jaar is waarin we 10 jaar samen zijn -, we dan heel veel gaan reizen. We zouden naar Lapland gaan en het Noorderlicht zien, kleine weekendjes weg doen, een grote reis naar Amerika maken en als het even kon nog ergens een weekje naar de zon. Als het coronavirus daar geen stokje voor steekt, worden (de meeste) van die plannen realiteit. Jammer genoeg kan ik dat dus niet zeker zeggen. Daarom heel algemeen; mijn voornaamste doel voor het komende jaar is reizen. Waar naartoe, bekijken we wel wanneer het zover is.
 7. Fotoalbum Zuid-Afrika maken
  2 jaar na datum en ik ben nog steeds niet aan het album begonnen. Dit jaar wordt hét jaar. Ga ik toch nog een beetje weer op verre reis.
 8. Opnieuw regelmaat vinden in mijn blogritme
  Ik had gehoopt dat dit makkelijker zou worden eens we verhuisd waren. Al vrees ik dat ik daar het bijkomende kluswerk dat hier nog moet gebeuren grondig onderschat heb. De meeste van mijn vrije tijd gaat op naar het online zoeken naar gordijnen, extra kasten, tuinmeubilair, de juiste kleur verf, verlichting, .... . Toch wat intensiever allemaal dan ik op voorhand had gedacht. 
  Hopelijk is dit tegen mijn volgende verjaardag grotendeels afgerond en kan ik tegen dan weer op regelmatigere momenten een blogpost online zetten. Het doel blijft 2 keer per week, al lijkt 1 keer per week nu al een verwezenlijking!
 9. 200 volgers op instagram krijgen
  Ook eentje van vorig jaar en dit hangt een beetje samen met het vorige puntje. Wanneer ik weer 'op tempo' ben gekomen, hoop ik ook de geschreven blogposts meer online te kunnen delen op onder andere instagram. Wat dan weer hopelijk leidt tot meer volgers.
 10. Rolletje fisheye camera optrekken
  Wat zou een verjaardagslijst zijn zonder dit puntje af te kruisen? Ik liet onlangs mijn rolletje van vorig jaar ontwikkelen en besefte dat ik eigenlijk elk jaar 1 rolletje optrek, al gebeurt dat nooit voor mijn verjaardag. Meestal is de wissel van het rolletje na onze reis in september/oktober. Zonder het te beseffen haal ik dit doel dus al verschillende jaren, maar ik laat het er toch opstaan. Het zou namelijk ook leuk zijn om zo'n ontwikkeld rolletje te kunnen bekijken op mijn verjaardag.
 11. Rolletje Polaroid optrekken
  En omdat een fisheyecamera niet genoeg is, - en omdat ik de dure foto's van Polaroid te vaak laat vervallen - zet ik er onmiddellijk nog een andere camera bij! Dit rolletje telt maar 6 foto's dus zou perfect haalbaar moeten zijn!
 12. Haar doneren voor Think Pink
  Om de een of andere reden wilt mijn haar de grens van 30cm maar niet bereiken. Ook dit jaar spaar ik dus verder en wordt het hopelijk lang genoeg. Ik heb al besloten dat ik rond mijn 30ste verjaardag het sowieso korter laat knippen, of het nu lang genoeg is of niet. Maar ik hoop écht écht dat ik er iemand gelukkig mee kan maken.
 13. Een week lang geen toegevoegde suikers eten
  Want suiker is echt mijn zwakke punt. Ik drink al minder frisdrank dan vroeger, maar kan nog steeds heel wat andere zaken verbeteren. Een weekje op de tanden bijten kan me misschien de ogen openen.
 14. Regelmatig sporten
  Ik heb een haat-liefde verhouding met sport, maar mijn schoonzusje trouwt volgend jaar en tegen die tijd zou ik toch graag - op een gezonde manier - enkele kilo's verliezen. Daarom wordt het eens zo belangrijk om dat sporten op regelmatige basis vol te houden.
 15. 10kg afvallen
  Zie het bovenstaande puntje. 10kg op een jaar tijd lijkt me haalbaar te zijn. Zeker omdat er door corona zo maar weer 5kg meer op de teller staat. Eerst van die coronakilo's vanaf geraken en dan aan dat summerbody beginnen werken.
 16. 5km lopen
  Ik ben opnieuw begonnen met start to run en liep het al enkele keren uit. Toch laat ik het daarna weer verwateren. Dit jaar dus opnieuw proberen om die 5km te halen én te blijven lopen. Ook wanneer de laatste les gedaan is.
 17. Eigen brood bakken
  Dit leek me altijd al zo leuk om eens te doen. Jammer genoeg zijn alle pogingen die ik tot hiertoe ondernam al faliekant mislukt. Achja. Blijven proberen!
 18. Opnieuw bloed doneren
  Door de pillen die ik momenteel neem mag ik nog steeds geen bloed doneren. Wanneer ik mag stoppen, moet ik dan ook nog eens 6 maanden wachten om bloed te mogen geven maar ik hoop dat ik toch nog op het nippertje 1 keer kan langs gaan voor een bloeddonatie. Zeker in tijden als deze is dat belangrijk om te doen! Het kost je trouwens helemaal geen moeite, je verliest er niks mee behalve wat bloed dat je lichaam zelf opnieuw aanmaakt én je helpt er andere mensen (en wie weet misschien ooit jezelf) mee!
 19. Minder tv kijken
  Deze coronaperiode heeft weer heel wat van mijn slechte gewoontes boven gehaald. Door het vele thuis zitten, is mijn schermtijd verdubbelt de afgelopen maanden (misschien wel meer). Mijn ogen zijn al niet van de beste dus ze even laten rusten door wat minder op een scherm te zitten kijken (inclusief deze laptop), kan alleen maar deugd doen.
 20. 5 boeken lezen
  Omdat 8 boeken blijkbaar te veel zijn. Vroeger las ik zoveel boeken, soms wel 2 per dag en tegenwoordig is 1 boek per maand er zelfs te veel aan. Misschien dat het betert als ik minder tv kijk!
 21. Opnieuw gitaar leren spelen
  Ik deed het een jaar toen ik 8-9 jaar was en vond het fantastisch. Omdat mijn leraar stopte, stopte ik ook en ik heb daar eigenlijk enkel spijt van gehad. Mijn doel was altijd om de elektrische gitaar te leren spelen en omdat mijn ouders mijn dromen enkel willen laten uitkomen, kochten ze die gitaar voor mij. Ik heb wel nooit geleerd hoe ik er écht op moet spelen dus zou ik dit jaar graag minstens 1 liedje leren spelen.
 22. Een tweede oorpiercing laten schieten
  Ik twijfel al lang om dit te doen en hoewel ik het hier op de lijst heb gezet, ben ik er eigenlijk nog steeds niet zeker van. Ik ga er nog eens over nadenken en wie weet... misschien komt dat tweede gaatje er wel van!
 23. Voor een nieuwe job solliciteren
  Dat ik niet tevreden ben met mijn huidige job is al lang geen geheim meer. Toch vind ik het moeilijk om alle voordelen die erbij komen kijken op te geven; het thuiswerken, de vele verlofdagen, de flexibele uren, de leuke collega's, ... . De pogingen die ik al ondernam om van job te veranderen waren ook weinig succesvol (of helemaal niet succesvol want ik doe nog steeds dezelfde job), dus ik weet ook dat het niet gemakkelijk is. Mijn doel is daarom niet om per se van job te veranderen maar wel om veel meer sollicitaties uit te sturen. Krijg ik het deksel op de neus, dan is het zo, maar dan heb ik tenminste geprobeerd.
 24. Naar een outdoor cinema gaan
  Zeker door de coronacrisis gaat deze manier van cinemabeleving aan populariteit winnen, denk ik. Hier in Antwerpen heb je al Cinema Urbana, heb ik gezien, dus 1 voorstelling meepikken deze zomer moet toch lukken.
 25. Een pedicure laten doen
  Ik ben ondertussen al goed gekend met de manicures, maar een pedicure liet ik eigenlijk nog maar 1 keer doen. Omdat ik toch wel gevoelige voeten heb, lijkt het me dan ook geen slecht idee om ook mijn voeten eens onder handen te laten nemen.
 26. Leren snowboarden
  Nooit gedacht dat ik iets van wintersport tof zou vinden maar na een dagje Landgraaf, was ik helemaal verkocht. Ik zie me niet meteen op skiverlof vertrekken, maar wat extra indoor snowboarden zie ik zeker zitten!
 27. Rijstpap maken
  Mijn grootmoeder ('ons moe') is bekend om haar fantastische rijstpap! Wanneer we nog eens familie op bezoek hebben, zou ik dan ook eens graag haar rijstpap (die de beste ter wereld is) maken. Een echt familiereceptje om duimen en vingers bij af te likken.
 28. Meer juwelen dragen
  Hoewel ik een doosje vol juwelen heb, vergeet ik vaak om er aan te trekken. Af en toe doe ik al wel eens een ketting of oorbellen aan, maar driekwart van de tijd vergeet ik het gewoon. Terwijl ik dat dus heel mooi vind. Werkpuntje dus voor dit jaar; meer van mijn juwelen dragen.
 29. Een laatste keer met Jong Keukengeweld gaan eten
  Het Lief en ik zijn grote fan van Jong Keukengeweld. Voor diegenen die het niet kennen; 2 maanden per jaar wordt er dus 'Jong Keukengeweld' georganiseerd. Hierbij kan je voor een schappelijke prijs gaan eten bij iets chiquere restaurants, sommige hebben zelfs een Michelinster. Het enige minpunt is dat je slechts tot je 30ste kan genieten van het aanbod. Het concept is zo opgesteld dat chefs onder de 35 (geloof ik, ben niet 100% zeker) een driegangenmenu koken voor mensen onder de 30. Wij maken daar altijd dankbaar gebruik van en dus volgend jaar voor de laatste keer.

No comments:

Post a Comment