January 1, 2022

Danku 2021.

picture Mikhail Nilov - Winter
Foto door Mikhail Nilov via Pexels
Eerst en vooral; Gelukkig nieujwaar! Mijn aller-allerbeste wensen voor 2022 en ik wens je alleen maar mooie momenten toe in dit nieuwe jaar! 
Hoewel ook 2021 geen topjaar was coronagewijs, wil ik dit nieuwe jaar enkel starten met positieve vibes en al die coronashmaronashizzle verdringen naar een klein doosje aan de achterkant van mijn hoofd. Want hoewel we nog altijd moesten 'social distanceten' en geen verre reizen deden, bracht 2021 ook heel veel leuke dingen (spoiler alert; er gaat hier nog een grote aankondiging volgen)! Enkele dingen waarvoor ik 2021 dankbaar ben:

  • Ten eerste; ik werd 30. Misschien iets raar om dankbaar voor te zijn, maar jammer genoeg werd ik er dit jaar weer aan herinnert dat niet iedereen 80 jaar wordt. Elk jaartje op de teller is er dus eentje om dankbaar voor te zijn... zelfs al zijn het er 30.

  • Ik werd tante! Of eerder, het Lief werd nonkel en daardoor werd ik ook tante (want ik heb zelf geen broers of zussen dus zal nooit 'eigen' nichtjes of neefjes hebben). Normaal gezien ben ik geen 'kindjespersoon', ik weet vaak niet goed hoe ik me precies moet gedragen rond kinderen wat vaak heel awkward is. Ik ben ook bang van baby's (nog steeds trouwens, tante zijn veranderd daar bitter weinig aan), maar ondertussen ben ik wel zo ver gekomen dat ik ze durf pakken en rondlopen en ja, ik heb zelfs al eens een pamper vervangen én fruitpap gegeven. Tantieskills on point!

  • Het Lief en ik zijn dit jaar 10 jaar samen. Veel mijlpalen dit jaar. Niet alleen werden het Lief en ik 30, we vierden ook ons eerste decennium samen! Nooit had ik gedacht dat ik het 10 jaar zou uithouden met deze kastaar (of hij met mij) maar toch zijn we hier geraakt. We hadden het plan om dit heel uitgebreid te vieren, 2021 zou een feestjaar worden met vooral veel reizen, maar jammer genoeg is het er nu niet van gekomen. Maar we houden het nog tegoed voor de toekomst.

  • Mijn mama had dit jaar - jammer genoeg - een moeilijk jaar wat gezondheid betreft. GELUKKIG, hebben ze supersnel ontdekt dat er iets niet in orde was waardoor ze ook snel konden handelen en we al bij al dit slechte nieuws vrij snel weer achter ons konden laten. Nu ja, helemaal voorbij is het natuurlijk nog niet maar wanneer ik naar andere gezinnen kijk die hetzelfde meemaakten, zijn wij zeker bij de gelukkigen geweest. Blijven duimen dat dit ook zo in 2022 verder gaat!

  • Nog eentje waar ik ongelooflijk dankbaar voor ben; nog een jaartje Fons! 2020 was een verschrikkelijk jaar voor onze kleine viervoeter, we dachten zelfs even dat we afscheid gingen moeten nemen maar wonder boven wonder kwam hij er toch weer door. Hoewel hij altijd met zijn gezondheid zal blijven sukkelen, was 2021 eigenlijk geen al té slecht jaar. Deze laatste maand was opnieuw even wat spannender maar bij zijn laatste controle kregen we toch opnieuw wat positiever nieuws. Hopelijk trekken we de lijn hier ook in 2022 door en wordt hij enkel nog gezonder, zonder leverproblemen of epilepsieaanvallen. Die cutie verdient het zo hard!

  • En dan nog een laatste dingetje: wij gaan trouwen! Tijdens onze vakantie in Kroatië vroeg het Lief mij ten huwelijk en natuurlijk zei ik ja. Jaja, we worden echt groot. In 2023 wordt het Lief dus de Echtgenoot (of iets in die aard) en zijn wij een getrouwd koppeltje!
Voilà, als je het zo bekijkt, was 2021 toch het slechtste jaar nog niet, zelfs temidden van een globale pandemie. 

Waar ben jij 2021 dankbaar voor?

No comments:

Post a Comment