June 10, 2017

26 before 27.


Vandaag ben ik jaaaaaaaariiiiiiiiiig! Eén van de leukste delen aan mijn verjaardag vind ik om een nieuwe verjaardagslijst te maken (haha, nerdy, I know). Ik vind het leuk om nieuwe doelen voor mezelf te stellen en nog leuker om doelen te kunnen afstrepen. Ik ben ook heel jaar bezig met het verzinnen van nieuwe doelen (niet altijd een gemakkelijke taak trouwens) en er zijn ook altijd die doelen die ik jaar na jaar niet haal maar die ik ook niet kan opgeven. Zo zal je voor het derde jaar op rij 'een rolletje van mijn fisheye camera optrekken' zien verschijnen op de lijst. Nog nooit gelukt, maar ik geef de moed niet op! 😃 Check de 25 andere doelen hieronder:

 1. Kookboek afwerken
  Voor alle duidelijkheid, ik ga geen professioneel kookboek uitgeven ofzoiets. De laatste jaren houd ik gewoon de recepten die onder andere hier op mijn blog verschijnen bij in Word-bestandjes die ik dan uitprint en wil laten samenbinden tot een klein boekje. Mijn eigen, amateuristische kookboekje dus. Dit jaar wil ik genoeg recepten fotograferen zodat ik tegen volgend jaar een mooi ingebonden boekje heb!
 2. Fotoboek Argentinië afwerken
  Het is al enkele jaren geleden dat we naar Argentinië op reis gingen maar ik heb onze fotoboek nog steeds niet afgemaakt. In mijn verdediging, ik zat te wachten op foto's van één van onze reisgenoten maar na 3 keer vragen en 2 jaren die gepasseerd zijn, is het duidelijk dat ik die foto's nooit te zien krijg. Daarom is het doel voor dit jaar - naast een fotoboek maken van Indonesië - om eindelijk dat album van Argentinië af te werken. Zonder de foto's van die ene reisgenoot dus.
 3. Opnieuw een photoshopcursus volgen (of een andere hobby zoeken)
  Voor we naar Antwerpen verhuisden, volgde ik een photoshopcursus bij ons in de buurt. Ik heb veel geleerd uit die cursus en vond het ook heel leuk om meer te leren over zowel fotografie als het programma zelf natuurlijk. Nu we hier in Antwerpen helemaal gesettled zijn, ben ik klaar om dit opnieuw op te pikken of om een andere hobby te zoeken. Iets waar ik me 1 keer per week even mee kan bezig houden en nieuwe dingen kan leren.
 4. Een sapdetox volgen
  De laatste tijd ben ik opnieuw veel met voeding bezig. Nu, ik ben altijd veel met voeding bezig, meestal in de vorm van desserts maar met de zomer in aantocht, ben ik toch meer geïnteresseerd in de gezondere, slanke gerechten. Hoewel ik mijn best doe om gezonder te eten ben en blijf ik een bourgondiër die al eens graag zondigt. Om al die slechte dingen eens uit mijn lijf te krijgen, heb ik besloten om een sapdetox te proberen. Niet goedkoop en waarschijnlijk ook niet makkelijk vol te houden, maar ik ben wel enthousiast om het een keer te proberen!
 5. Promotie maken of een nieuwe job zoeken Diegenen die me persoonlijk kennen weten dat ik niet 100% tevreden meer ben over mijn job. Ik ben niet heel actief op zoek naar een andere job en wil enkel weg op mijn huidig werk als ik iets gevonden heb wat ik écht heel graag wil doen. Maar de laatste tijd leidt die ontevredenheid op mijn werk ook tot fysieke problemen. Daarom heb ik er dit jaar mijn doel van gemaakt om een nieuwe uitdaging te zoeken, ofwel op mijn huidige job in de vorm van een promotie of een andere functie of, en dat lijkt mij de beste optie, om een nieuwe job te zoeken in een heel ander bedrijf. Al zal ik dat toch ook wel met pijn in het hart doen.
 6. Een maand lang geen kleding kopen
  Natuurlijk kan ik geen lijst maken zonder er kleding in te betrekken. Omdat ik me moeilijk kan houden aan eender welk doel dat ik me stel, leg ik de lat niet te hoog en begin ik met een maand geen kleding kopen. Om het mezelf niet té gemakkelijk te maken, betekent dat ook géén schoenen kopen (daar blijf ik toch een zwak voor hebben). 
 7. Elke maand een hotspot uit Antwerpen bespreken
  Ik heb al veel plezier beleefd aan het schrijven van de hotspot-posts die ik sinds enkele maanden schrijf en dat wil ik in het volgende jaar ook blijven doen. Daarom heb ik mezelf voorgenomen om elke maand een nieuwe hotspot te posten. Dat betekent dus dat jullie je aan 12 nieuwe Antwerpse hotspots mogen verwachten het komende jaar.
 8. Minder frisdrank drinken (max. 1 fles per maand)
  Zoals ik al zei ben ik de laatste tijd meer bezig met gezonde voeding en daarmee heb ik ook mijn "drinkgedrag" eens bekeken en ik drink echt veel te veel frisdrank. Ik drink overdag ook vrij veel water maar 's avonds voor tv of bij het eten, drink ik al eens graag een glaasje frisdrank. Meestal wel de zero-variant maar zelfs een cola zero is niet gezond natuurlijk. Omdat ik ook een kleine suikerverslaving heb, lijkt het me geen slecht idee om mijn frisdrankverbruik daarom terug te schroeven naar maximum 1 fles per maand. Er zijn nog wel meer ongezonde dingen die ik drink, maar ik probeer het stapje per stapje en begin alvast met frisdrank. Cocktails en koffie pakken we later wel aan.
 9. Een niet-snoepweek inlassen
  Over die suikerverslaving gesproken; ik ben écht zo'n zoetebek en een echte snoeper. 's Avonds voor tv heb ik gewoon een koekje nodig, ik word écht slecht gezind als ik niets heb om te snoepen dan. Dus of ik dit doel ga halen, is twijfelachtig (zeker met een Lief dat een nog grotere snoep/chipsverslaving heeft als ik) maar ik ga toch mijn uiterste best doen om een week lang niét te snoepen. Geen koekjes, geen chips, geen kersjes, geen colaflesjes. Wish me luck!
 10. Opnieuw bloed doneren
  Ik ben een grote voorstander van bloed doneren. Toen ik nog in Herenthout woonde, probeerde ik het ook regelmatig te doen. Helaas mocht ik het laatste jaar geen bloed doneren omdat mijn ijzerwaarden te laag waren en omdat ik in Argentinië op reis was geweest. Sinds we in Anwerpen wonen, ben ik ook niet meer gaan doneren omdat ik eerlijk gezegd niet eens weet waar ik kan gaan doneren en wanneer. We gaan dit jaar opnieuw een verre reis maken, dus dat zou kunnen betekenen dat ik opnieuw een halfjaar lang geen bloed mag geven enkel en alleen daardoor. Daarom dus dat ik zeker dit jaar een extra efforreke wil doen.
 11. 8 boeken lezen
  De laatste jaren mikte ik altijd op 10 boeken, maar helaas is me dat nog nooit gelukt. Ik lees wel echt heel graag en vroeger, toen ik nog in het middelbaar zat, las ik tijdens de grote vakantie wel 2 boeken op 1 dag. Vreemd dus dat ik er de laatste jaren zoveel moeite mee heb, maar dat heeft veel te maken met het ritme van elke dag gaan werken en dan thuis komen waar nog meer werk op je wacht. Omdat ik vorig jaar toch aan 7 boeken ben geraakt, moet 8 boeken haalbaar zijn. Al wil ik er dit jaar wel 8 echte leesboeken van maken (daarmee bedoel ik geen strips/graphic novels/kookboeken/ ...). 
 12. Een city trip doen
  Normaal gezien maken het Lief en ik in het voorjaar een (kleine) city trip. Omdat we meestal pas in september onze grote reis plannen, is dat tripje in het voorjaar altijd iets waar ik heel hard naar uit kijk. Door omstandigheden is het er dit jaar niet van gekomen en dat heb ik echt gevoeld! Ik had tijdens het voorjaar echt last van een serieus dipje en moest zelfs enkele dagen thuisblijven wegens stress. Volgend jaar dus toch maar opnieuw een ontspannen city tripje inplannen!
 13. 5 keer naar de cinema gaan met het Lief
  Het Lieft gaat heel graag naar de cinema en stelt mij bijna elke week wel de vraag "Gaan we vanavond naar de cinema?". Niet dat ik zelf niet graag naar de bioscoop ga maar ik vind het vrij duur, plus als ik thuis kom van een drukke dag op het werk, heb ik echt geen zin om nog naar de bioscoop te rijden. Dan wil ik gewoon in de zetel zitten en thuis een film kijken. Ik zeg dus vaak tegen het Lief dat ik geen zin heb om te gaan. Om hem dus wat meer tevreden te houden, heb ik me voorgenomen om dit jaar zeker 5 keer naar de cinema te gaan met het Lief. Daar zal hij al wel tevreden mee zijn!
 14. Mijn blog meer delen en zo 5 nieuwe volgers naar mijn blog lokken
  Vorig jaar haalde ik het doel voor 5 nieuwe volgers niet, maar dat betekent niet dat ik het zomaar op geef! Zoals jullie hier al konden lezen, probeer ik eraan te werken om mijn blog een beetje meer onder de mensen te brengen. Dat is ook zeker een voor mijn bloggerelateerde doelstellingen voor dit jaar. Hopelijk lukt het dit jaar wel!
 15. 5 km in 1 keer lopen
  Oké, 250 km in 1 jaar tijd lopen was geen onrealistisch doel maar ik ging gewoon niet lopen een heel jaar lang. Of ja, 3 keer. Dit jaar moet het beter. Ik ben er de laatste maand ook een missie van aan het maken om wat gezonder te eten en sporten hoort daar - helaas - ook bij. Nieuw doel voor dit jaar: om 5km in 1 keer te lopen, opnieuw een beetje start to run dus. Al hoop ik stiekem dat ik wel meer zal bereiken dan 5km, 8 of 10km zou ook niet slecht zijn.
 16. Een rolletje van mijn fisheyecamera optrekken (opnieuw)
  Ja, jaargang 3 of misschien 4 al? Maar ik blijf volhouden en hoop elk jaar opnieuw dat dit het jaar is dat ik een volledig filmrolletje op trek. Ik ben dit jaar écht heel dichtbij geweest, ik heb geen exacte teller maar denk dat ik nog een vijftal foto's heb staan op het rolletje van vorig jaar. Met de zomer in aantocht (technisch gezien is het nog lente he), zal het geen probleem zijn om die laatste 5 foto's op te trekken en met onze reis naar Indonesië in het vooruitzicht, zal dat nieuwe rolletje ook geen probleem zijn. Hoop ik?
 17. Opnieuw met yoga beginnen
  Sinds ik in Antwerpen woon, ben ik gestopt met yoga. En dat vind ik eigenlijk heel jammer. Ik zou graag opnieuw beginnen met yoga, maar weet niet goed of ik dit nu opnieuw in een yogastudio zou willen doen (hier in Antwerpen, heb je er daar genoeg van!) of dat ik het eerst gewoon thuis ga proberen. Op woensdagavond is het Lief namelijk altijd gaan voetballen, wat dus het perfecte moment voor mij is om zelf wat te sporten. En aangezien yoga iets is wat je in een rustige omgeving moet kunnen doen, is het best dat het Lief van huis is.
 18. Oude blogposts vertalen
  Vorig jaar ben ik overgestapt van bloggen in het Engels naar bloggen in het Nederlands. Ik ben nog altijd heel blij met die overstap want bloggen in je eigen taal heeft toch heel wat voordelen. Dat betekent wel dat er nog heel wat oude blogposts in het Engels op mijn blog staan. Ik wil die Engelse versie niet verwijderen, maar wel een Nederlandse versie toevoegen, zodat er wat meer consistentie in mijn blog zit. Dat is wel een hele karwei dus ik heb dat tot hiertoe altijd wat uitgesteld (ik heb misschien 3 posts vertaald?) en wil er dit jaar een prioriteit van maken. 
 19. Sparen
  Nu het Lief en ik al een jaar in Antwerpen wonen, en we daar allebei ook heel gelukkig mee zijn, denken we er stilaan aan om hier een huis te kopen. Nu, een huis in Antwerpen... Dat is niet goedkoop, dat kan ik je al vertellen. Daarom wil ik dit jaar ook heel goed sparen (= in mijn geval minder kleren kopen) zodat dat doel van een huis in de stad toch wat haalbaarder wordt!
 20. 5 kilo afvallen en die eraf houden
  Ah, eten. Wij hebben een beetje een haat-liefdeverhouding. Ik eet zo graag en haat diëten, ik heb altijd het gevoel dat ik mezelf iets ontzeg, zelfs al is dat niet noodzakelijk altijd zo. Alleen het idee al, zorgt ervoor dat ik meer verlang naar zoete dingen. Terwijl ik sowieso al een zoetekauw ben. Niet oké dus. Ik zoek al jarenlang naar een goede verhouding tussen gezond én lekker eten (want voor mij zijn die twee vaak tegenovergesteld aan elkaar) en nu ze ook op het werk workshops rond "healthy eating" organiseren, is mijn motivatie echt groot om er eens werk van te maken. Natuurlijk hoop ik ook dat dat gezond eten zich ook toont op de weegschaal en dat er 5 kilo's zullen afgaan... en zullen af blijven.
 21. Kleren online verkopen
  Ik probeer echt mijn best te doen om mijn gigantische kleerkast wat te minimaliseren en die ook beperkter te houden. Omdat ik moeilijk afstand kan doen van kleren, zeker wanneer die nog in goede staat zijn, heb ik me bedacht dat ik die kleren ook kan verkopen. Online lijkt me dat het gemakkelijkst dus hopelijk kan ik op die manier nog een centje verdienen aan mijn oude kleding. Zo kan ik onmiddellijk ook bijdragen aan punt 19 van de lijst!
 22. Nog eens gaan feesten
  Ja, 26... Het is toch echt een leeftijd waarop je verondersteld wordt om volwassen te zijn. Zo voel ik me eerlijk gezegd nog helemaal niet, maar let's face it; ik woon alleen met het Lief, doe mijn eigen belastingsaangifte en heb een brandverzekering genomen op ons apparatement. Sounds grown up to me! Ik kan me ook niet meer herinneren wanneer het de laatste keer was dat ik nog eens écht ben gaan feesten. Dat is volgens mij van mijn studententijd geleden. Dus nog eens ne keer goed gaan feesten, dat wil ik dit jaar nog eens doen. En ik heb daar al de perfecte partysquad voor in gedachten!
 23. Minder eten weggooien
  Samen met gezonder eten en leven, wil ik er ook op letten om minder eten weg te gooien. In de workshops die we op het werk al hebben gekregen, heb ik daar enkele goede tips voor gekregen, maar die moeten nog worden omgezet in de praktijk natuurlijk. Daarom hoop ik dat het Lief en ik dit jaar beter kunnen plannen, zodat we minder eten zullen moeten weggooien en dat we ook creatiever kunnen zijn met de restjes die we wel hebben. Ik heb alvast heel wat boeken uit de bibliotheek geleend die ons daarbij zouden kunnen helpen. Ik zei het al; de motivatie om iets aan ons eetpatroon te veranderen is groot!
 24. Een roadtrip doen met het Lief
  Dit kan perfect gecombineerd worden met puntje 12, denk ik dan! Enkele jaren geleden al, las ik over srps.me en sindsdien wil ik het ook supergraag uitproberen! Misschien stel ik me er iets te veel een Amerikaanse film bij voor, want lange tijd met het Lief in een auto zitten is niet altijd een lachertje, maar ik kies er bewust voor om te blijven geloven in de fantasie en me te verheugen op een leuke roadtrip!
 25. Computer opkuisen
  Eerder een noodzaak dan een echt doel en ook zoiets wat ik al veel te lang uitstel. Ik zou dringend een externe harde schijf moeten kopen en wat documenten/foto's van mijn laptop moeten zwieren. Mijn laptop is namelijk al bijna 6 jaar oud en dat begin je te merken. Ik ben al aan het sparen voor een nieuwe, maar in tussentijd probeer ik er nog het beste van te maken met het exemplaar dat ik nu heb. En ik denk dat die al heel wat sneller zou werken als ik er al een deel van de foto's kon van verwijderen.
 26. Een verjaardagsfeestje geven
  Vorig jaar waren het Lief en ik net verhuisd en zaten we nog zonder meubels tijdens mijn verjaardag. Een echt verjaardagsfeestje geven was dus wat moeilijk. En om dat nu 2 of 3 maanden later nog te doen, vond ik ook wat raar (al zal dat bijna wel moeten, vrees ik). Dit jaar heb ik dus al doodles gemaakt om al mijn vriendinnen te kunnen uitnodigen en een (verschillende) verjaardagsfeestje(s) te organiseren. Ik kijk er zelf alvast naar uit!

2 comments:

 1. aaah leukkkk :D Ik kijk er al naar uit om je avonturen over deze dingen te lezen :D Veel succes ermee en gelukkige verjaardag!!

  ReplyDelete