June 22, 2017

Coldplay.

Coldplay - a floral sunset

Degenen die mij kennen, weten dat ik een grote Coldplayfan ben. Toen ik te horen kreeg dat ze een concert in Brussel zouden geven was ik dus een van de vele mensen die een ticket probeerde te bemachtigen en daar, helaas, niet in slaagde. Gelukkig heeft mijn mama meer geluk en zij bestelde 4 tickets voor het Lief, papa, zichzelf en mij! Dat het concert ook nog eens op onze papa zijn verjaardag viel, maakte het helemaal perfect!

Coldplay - a floral sunset

Gisteren was het dus (eindelijk) zo ver en konden we vertrekken richting Brussel. Ondanks de aanslag van de dag ervoor was het toch verrassend druk. Door verstrengde veiligheidsmaatregelen waren we goed op tijd vertrokken en in de heenrit verliep alles heel vlot. De terugrit daarentegen... pas om half 3 waren we weer thuis. Het was zo enorm druk en we hebben wel bijna een uur aangeschoven om de metro binnen te geraken. Soit, genoeg over de saaie dingen! Het concert!
Ik kan niet beschrijven hoe geweldig ik het vond! Ik heb Coldplay al enkele keren live gezien op Werchter en was elke keer tot tranen toe beroerd (vooral de eerste keer, toen heb ik 1,5u lang geweend, denk ik) en dat was deze keer niet anders. Ik kreeg het al moeilijk bij The Scientist, ik kon nog net de krop in mijn keel wegslikken bij Everglow maar bij Fix You kon ik het niet meer houden. Ah, die Chris Martin. Ik weet niet hoe hij het doet, maar het werkt. Naast wenen heb ik ook veel gedanst en heel hard meegezongen/gebruld (sorry aan het meisje naast mij trouwens).


Aan de ingang kreeg iedereen ook een polsbandje aan dat tijdens het concert begon licht te geven, wat voor nog meer sfeer en vooral een fantastisch beeld zorgde. Ik stond helemaal bovenaan en had dus een mooi overzicht over het hele plein en podium en dat was echt prachtig! Zeker toen het donkerder werd! Achja, ik kan er nog zo veel over zeggen, maar het was gewoon écht goed. Chris Martin was goed in vorm, ze speelden zowel de liedjes van hun nieuwe cd, die lekker dansbaar waren als de oudere, tragere klassiekers als Yellow, Clocks en the Scientist. Ik ben jaloers op diegenen die vanavond mogen gaan!

En nog een sfeerbeeldje om mee af te sluiten:No comments:

Post a Comment