June 14, 2017

Hotspot: Cafe Kamiel.


Het Lief en ik hadden vorige week allebei verlof en deed dat deugd seg! Ik had echt even een pauze nodig van het werk (waarom vertel ik jullie nog in een latere post) maar laat het ons er voorlopig op houden dat het enorm druk is! We deden niet zo heel veel tijdens die week al zat er wel een dagje wellness bij en het was enorm fijn om me nog eens zo'n dag volledig te kunnen ontspannen.
Soit, we gingen ook veel wandelen hier in Antwerpen. Omdat we er stilaan aan denken om een huis te kopen in Antwerpen (op termijn, nog niet onmiddellijk), gaan we soms wandelen in de verschillende buurten van Antwerpen en deze keer was Harmonie aan de beurt. We hebben er een hele namiddag rondgelopen en dat beviel ons zeer zeker! Daar zijn echt heel leuke straten te vinden. Van zo'n namiddag wandelen krijg je natuurlijk dorst (en het was ook behoorlijk warm) maar we vonden maar geen cafeetje dat open was (het was Pinkstermaandag), tot we op Cafe Kamiel botsten. Ik had er al wel van gehoord en toen ik zag dat het ook nog eens open was, wou ik het zeker eens proberen. Ik moet wel toegeven dat we er niet heel lang zijn gebleven, maar het zag er alvast de moeite uit!

Wat?

Cafe Kamiel is opnieuw een ontbijt- en lunchzaak in een voor mij iets minder gekende wijk in Antwerpen. Ik zag op hun facebookpagina (link onderaan) dat je er ook kunt brunchen en toen we er zaten zag ik ook een veggie tapasschotel voorbijkomen. Het is dus een beetje vanalles, maar jammer genoeg heb ik zelf van niks geproefd (al zag het er allemaal heel lekker uit). Uit het grote krijtbord achter de bar, leidde ik wel af dat je er bijvoorbeeld betaald voor een bord soep of een bord van de saladbar aan de toog en dan verder wandelt naar de salad bar/soepketels waar je jezelf kan bedienen. Voor iemand die nogal kieskeurig is met groenten (én heel graag wortels eet) - ahum, schuldig - is dat dus ideaal!Lekker?

Omdat we er enkel passeerden voor een drankje, kan ik jammer genoeg weinig zeggen over het eten. Ik kan alvast zeggen dat het gebak er heerlijk uit zag! Normaal is er volgens mij ook een salad bar aanwezig maar omdat het net Pinkstermaandag was tijdens ons bezoekje, was die voor die dag gesloten. Soep was er wel aanwezig, maar ook daarvan heb ik te weinig gezien om te kunnen oordelen of het de moeite waard is.
Ik dronk er wel een Hugo met naar verluid zelfgemaakte vlierbessensiroop en die was echt heel lekker! Ideale verfrissing tijdens een warme dag! Verder vielen de prijzen er ook zeer goed mee, wat altijd mooi meegenomen is natuurlijk!


Gezellig?

Absoluut! Ik was eigenlijk al verkocht nog voor ik binnen was, simpelweg door het simpele witte exterieur met die leuke lampjes. Het terras zag er heel gezellig uit maar zat jammer genoeg helemaal vol dus trokken we naar binnen. Alle ramen stonden open dus ik had nog wel een beetje een 'buitengevoel'. Ook binnen was het heel leuk ingericht, met stoeltjes in verschillende kleuren en tafels in alle vormen. Echt helemaal mijn ding en de planten vond ik ook heel leuk! Het gaf alleszins wat inspiratie voor in ons eigen appartement!

Waar?

Zoals ik al zei, ligt Cafe Kamiel in een voor mij onbekende buurt van Antwerpen (Harmonie), maar wel eentje die ik graag meer zou verkennen. Het is vlakbij een park gelegen dus qua locatie is het echt heel leuk voor gezinnen met kinderen. Al is het absoluut een aanrader voor twintigers zonder kinderen hoor! ;)
Markgravelei 90, 2018 Antwerpen
Ma-vr open van 10u tot 22u
Za-zo open van 13.30u tot 22u


2 comments:

  1. Wij woonden als twintigers op een appartement in de buurt van het oude Justitiepaleis dus Café Kamiel was niet zo erg ver voor ons. Er ontbijten in het weekend is ook een aanrader! We wilden ook graag een huis in de stad kopen (en ook die buurt) maar helaas bleek dat toch wat te duur. Nu wonen we in Hoboken, waar het nog betaalbaar is.. :-)

    ReplyDelete
  2. Ja, we hebben ook al eens rondgekeken en het zal inderdaad niet gemakkelijk zijn om iets te vinden met ons budget, maar we hebben geen haast en zoeken op het gemak. Het eerstkomende jaar wil ik zelfs nog niet verhuizen, ik zit hier goed op ons appartementje! ;-)
    Die tip van het ontbijt ga ik trouwens ook eens uitproberen!

    ReplyDelete