August 16, 2017

Zeeduivel met paprikacrème.

zeeduivel (lotte) met paprikacrème - a floral sunset

Vandaag een lekker zomers gerechtje, om toch een béétje het gevoel te krijgen dat het ook echt zomer is. Gebakken patatjes alleen al geven me een heerlijk zomers gevoel. Combineer dat met een lekker stukje vis met een paprikasausje en wat groentjes erbij en je heb een heerlijke maaltijd voor je neus staan. Toegegeven, wat groeten betreft gebruikte ik gewoon wat er nog in onze koelkast/diepvries zat en wat we moesten op gebruiken. We vertrekken namelijk binnenkort op reis en zouden onze diepvries graag zo leeg mogelijk maken tegen die tijd.
Soit, wat ik dus wil zeggen is dat je qua groenten kan gebruiken wat je wilt. Het lijkt me bijvoorbeeld ook heel lekker met een fris slaatje en wat tomaten (nog zomerser! ... Is dat een woord?) of doe zoals ik en kijk eens in je koelkast wat je nog liggen hebt.


Ingrediënten (voor 4 personen)

 •  600-700g zeewolf
 • 4 zoete puntpaprika's
 • 1 teentje knoflook
 • 100 ml kippenbouillon
 • 3 wortels
 • handvol erwtjes
 • 200 g bloemkool
 • 500-600 g aardappelen
 • boter
 • olijfolie
 • peper en zout

Bereiding

 1. Verwarm de oven op 200°C. Bekleedt een bakplaat met bakpapier en snijdt de puntpaprika's overlangs door de helft. Leg op het bakpapier en laat ze in de oven roosteren tot ze zwart beginnen te kleuren.
 2. Terwijl de paprika's roosteren, kan je de aardappelen al schillen en garen in kokend water (gedurende 10-15min). De aardappelen moeten niet door en door gaar zijn, ze mogen zeker niet uit elkaar vallen!
 3. Schil ook de wortels al en snijdt in fijne julienne. Als je geen bloemkool meer in de diepvries had liggen zoals ik, snijdt je die ook in roosjes en spoel het proper onder koud water. Als je niet van rauwe bloemkool houdt (guilty!), kan je die misschien nog even meekoken met de aardappelen.
 4. Als de paprika's zwart geroosterd zijn, haal je ze uit de oven en zet ze even in een doosje met deksel op, ongeveer een vijftal minuten. Daarna haal je ze eruit en pel je de schil eraf. Let op! De paprika's zullen nog steeds warm zijn (of toch voor mij te warm om het met mijn handen te doen)!
 5. Snijdt de paprika's in grove stukken en mix samen met het teentje knoflook fijn in een blender/keukenrobot. Voeg ook de kippenbouillon toe zodat je een glad sausje krijgt. Kruid eventueel nog af met peper en zout.
 6. Als ook de aardappels gaar zijn, snijdt je ze in plakjes en bak je ze in een pan met wat olijfolie en boter. Kruid af met peper en zout.
 7. Stoof ook de wortels samen met de erwtjes en de bloemkool even aan in een pan.
 8. Bak ook de zeewolf in wat boter tot die gaar is.
 9. Neem er een bordje bij en dresseer de aardappelen, groentjes en vis erop. Overgiet de vis met het paprikasausje en geniet van je avondmaal!

No comments:

Post a Comment