August 19, 2017

Rosé sorbet.

rosé sorbet - a floral sunset

Behalve een paar zonnige dagen is augustus nog niet zo zomers dan ik het verwacht had. Een ijsje smaakt natuurlijk dubbel zo goed op een hete, zomerse dag maar laat ons eerlijk zijn: rosé sorbet kan er altijd wel in! Het voordeel dat het nu wat kouder is, is dat de alcohol in het ijsje niet zo snel naar je hoofd zal stijgen en je er wat meer van kan eten! 😉
Niet dat er zoveel alcohol in deze sorbet zit. Door het mengsel langer te laten koken, verdampt de alcohol dus als je een minder sterke sorbet wilt, raad ik je aan om het mengsel langer te laten koken. Let wel op, de alcohol zal nooit volledig verdwijnen dus als je geen alcohol drinkt, kan je beter op zoek gaan naar een recept voor een andere sorbet (wat denk je van deze aardbeiensorbet?). We weten allemaal dat alcohol niet goed voor je is, maar een klein beetje kan geen kwaad toch?

Ingrediënten

 • 600 ml rosé
 • 150 ml citroensap
 • zeste van 1 citroen
 • 50 ml sinaasappelsap (sap van 1 sinaasappel)
 • 300 ml water
 • 100 g suiker

Bereiding

 1. Warm de rosé, suiker en citroenzeste op in een sauspannetje op een mediumhoog vuur tot de suiker is opgelost (het mengsel moet niet koken) en haal daarna van het vuur.
 2. Voeg het citroen- en sinaasappelsap toe, samen met het water en roer het even door.
 3. Zeef het mengsel in een doosje en zet het in de diepvriezer voor een nacht.
 4. Haal het mengsel de volgende dag uit de diepvries en ga met een vork erdoor zodat je een soort van "granité' krijgt.
 5. Zet opnieuw in de diepvries tot je het wilt opeten!

No comments:

Post a Comment