August 12, 2017

Smoothiebowl met aardbei en banaan.

Smoothiebowl met aarbei en banaan - a floral sunset

Smoothiebowls zijn al lang een trend, zo probeerde ik het een tijdje geleden al uit bij Divers, maar ik heb me er zelf nog nooit aan gewaagd om deze nieuwe ontbijthype zelf te maken. Tot nu dan. Ik ging voor een combinatie van mijn 2 favoriete fruitsoorten en combineerde aardbei en banaan. Jummie! Met wat lekkere toppings zoals noten en kokosflakes erbij, is het gerechtje helemaal af!
Normale smoothies staan wel vaker op het ontbijtmenu maar een smoothiebowl is toch net iets meer werk dan een gewone smoothie mixen. Nu ja, het smoothie-gedeelte is natuurlijk hetzelfde maar die toppings. Dat moet toch mooi gepresenteerd worden of niet? En laat dat nu net niet mijn sterkste kant zijn... Creativiteit en fijn handenwerk... Not my thing! Maar op de één of andere manier is het me toch gelukt om mijn smoothiebowl er iets of wat appetijtelijk te laten uitzien! En het belangrijkste van al, het is nog lekker ook! Eneuh... als je denkt; "daar heb ik echt niet mee genoeg"... Probeer het een keer en je zal verrast zijn!


Ingrediënten


  • 1 banaan
  • 5-6 bevrozen aardbeien
  • sap van 1 sinaasappel
  • scheutje amandelmelk (+- 50 ml - 100 ml)
  • optioneel: noten, kokosflakes, banaan, pompoenpitten, chiazaad, bosbessen, ...

Bereiding

  1. Pers het sap van 1 sinaasappel.
  2. Blend het sap van de sinaasappel samen met een scheutje amandelmelk, de bevrozen aardbeien en de banaan.

No comments:

Post a Comment