October 21, 2017

Hotspot: Sil'eau

hotspot Antwerpen: Sil'eau - a floral sunset

Tijd voor een nieuwe hotspot in het prachtige Antwerpen. Ik spotte Sil'eau een eerste keer tijdens een wandeling met het Lief langs het Eilandje en was meteen verkocht door de schapenvelletjes op het terras. We waren toen op weg naar een andere bar dus stopten we die keer niet om iets te drinken maar het Lief verraste me met mijn verjaardag door er te gaan ontbijten. En ik was onmiddellijk verkocht. Sindsdien zijn we er al verschillende terug gekeerd, telkens voor het ontbijt maar ik heb wél verschillende ontbijtformules uitgeprobeerd.

Wat?

Sil'eau is dus een ontbijt- en lunchzaak op 't eilandje. Als je op het terras zit, heb je zelfs zicht op het MAS. Na ons eerste bezoek ontdekte ik ook dat er een link is met Wattman en laat dat restaurant nu net vlakbij mijn werk gelegen zijn. We hebben er al verschillende teamlunches gedaan en oh.. zo'n lekkere lunches. Ik zag dat de menukaarten overeen stemden dus ik ben ervan overtuigd dat de lunch bij Sil'eau ook erg lekker is... ook al heb ik die dan (nog) niet geprobeerd.  

Lekker?

Natuurlijk, anders zou ik ze hier niet vermelden. Omdat we er vaak gaan voor speciale gelegenheden hebben we al een aantal keer het ontbijt Sil'eau genomen, wat eigenlijk het luxeontbijt is (hieronder zie je een fotootje). Alles is er op en er aan: een eitje, gerookte zalm, een fruitsla, croissantje, chocoladebroodje en natuurlijk een glaasje cava. Echt lekker. Maar wel enorm veel. Gelukkig is het Lief een grote eter en krijgt hij mijn overschotjes ook nog bij op.
De laatste keer heb ik echter eens een andere formule gekozen en ging ik voor het Groot ontbijt. Iets minder luxueus maar nog altijd rijm voldoende voor iemand met een normale eetlust. Het Lief ging voor het Maxi ontbijt wat eigenlijk het luxeontbijt is zonder cava en met yoghurt. En ja, zelfs het Lief - die geen yoghurt lust by the way - smikkelde die met smaak naar binnen. Smaakte niet zoals normale yoghurt, zei hij.



Gezellig?

Ik zei het al, ik was al verkocht voor ik er binnen ben geweest. Die schapenvelletjes... ja. Dat zegt toch genoeg niet? Zoals je op de bovenste foto kan zien, is de binnenkant van de zaak ook heel tof. Ik word ook elke keer opnieuw verliefd op het boeket bloemen dat op de grote tafel in het midden staat. Bovendien is er een open keuken (min of meer) en dat geeft toch ook altijd sfeer. Door de grote ramen, valt er ook heel veel licht binnen dus ik zei het al: prachtig. Echt volledig mijn ding. Het enige waar ik mij aan gestoord heb is dat er een 'sliertje' was aan de luster dat langer was dan al de rest. First world problems, right?

Waar?

Zoals gezegd, is de buurt waar Sil'eau op zich al een van de hipste van Antwerpen; het Eilandje. En dan nog eens vlakbij het MAS. Hip. hipper. hipst. 

Napoleonkaai 43
2000 Antwerpen
Ma-do open van 11.30u tot 15u
Vr-Zo op van 9u tot 16u

No comments:

Post a Comment