October 28, 2017

Pompoensoep.

pompoensoep - a floral sunset

Normaal gezien doe ik niet mee aan Halloween. Ik bedoel, de enige tijd van het jaar dat je jezelf kan verkleden is duidelijk carnaval. Maar ik vond dit zo schattig dat ik het niet kon laten. Dus een halloweenreceptje vandaag: spinnenwebbenpompoensoep! Een hele mond vol, ik weet het. Mijn trouwe tester, Het Lief, vond dit alvast één van de lekkerste soepen die ik al had gemaakt en dat terwijl ik eigenlijk de koelkast gewoon wou opruimen (goede voornemens enzo). Een onverwacht succesreceptje dus waar ik een poging tot spinnenweb in probeerde te maken. Ja, een groot kunstenares zal ik nooit worden.

Ingrediënten

 • 1 prei
 • 1 ui
 • 1/2e rode paprika
 • 3 kleine wortels
 • 3 teentjes look
 • 1 buttertnutpompoen
 • 1,5 l kippenbouillon
 • 4 el arachideolie
 • 2 laurierblaadjes
 • peper en zout
 • room

Bereiding

 1. Schil de ui en snijdt in grove stukken. Doe hetzelfde met de wortelen. Spoel de prei en snijdt in ringen. 
 2. Schil de paprika en de pompoen, verwijder de pitten en snijdt in grove stukken.
  Tip: als je wat tijd op overschot hebt, kan je de pompoen een halfuurtje in de oven steken (+- 200°C) en laten afkoelen. Het schillen en snijden van de pompoen zal dan veel gemakkelijker gaan.
 3. Stoof de ui samen met de prei en de geplette teentjes look aan in wat arachideolie.
 4. Voeg ook de wortels en de pompoen toe. Laat dit een vijftal minuten stoven en voeg ook de paprika en de laurier toe. Laat nog 10 minuutjes verder stoven.
 5. Voeg de kippenbouillon toe aan de groentemengeling en laat zachtjes koken tot alle groenten zacht zijn. 
 6. Mix de soep en voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe als je de structuur te dik vindt. Kruid af met peper en zout.
 7. Om het spinnenweb te maken in je soep, neem je de room erbij en maak je 3 cirkels in de soep. Maak strepen van binnen naar buiten doorheen de cirkels zodat er een web ontstaat. Zoals je misschien wel ziet, kan ik ook nog wat oefening gebruiken

1 comment: