October 4, 2017

September.

Zoals jullie misschien nog weten uit mijn vorige blogposts was september vooral de maand waarin ik in Indonesië zat. Nu, daarover later nog meer, maar ik kon natuurlijk geen september overzicht maken zonder Indonesië erbij te betrekken. Ik heb me wat beperkt tot enkele foto's die ik met mijn gsm trok maar ook voor de rest was september eigenlijk een heel leuke maand. Ons Fonsje is weer helemaal genezen en zijn eigenwijze zelf en dat alleen al maakt mijn maand fantastisch!


1. Onder ons appartement ging er een plant based koffiezaak open. Door alle drukte gingen we er nog niet ontbijten, maar dat staat zeker nog op de planning! We mochten trouwens wel naar de pré-opening (of hoe noem je zoiets) waar we een voorsmaakje kregen en alles wat ik proefde was echt heerlijk! Eneuh... ook gemakkelijk op thuiswerkdagen; als ik zin heb in een koffie loop ik gewoon even naar beneden! // 2. Vlak voor we vertrokken moesten het Lief en ik nog naar de bib en zoals je hier al kon lezen, betekent dat voor ons steevast ook een koffietje drinken bij Viggo's // 3. Dan naar Indonesië dus! Hier namen we een selfie bij Borobudur. Niet mijn beste selfie ever, maar in mijn verdediging, we zijn toen wel om 4u opgestaan! // 4. We beklommen er ook de Bromovulkaan en de volgende dag vertrokken we weer heel vroeg (half 4!) om de zonsopgang te zien // 5. en ja hoor, de nacht nadien vertrokken we om middernacht om een andere vulkaan te beklimmen, de Kawah Ijen. De reden waarom we zo vroeg vertrokken is omdat je tijdens de nacht een blauw licht kan zien dat uit de vulkaan lijkt te komen. Er zijn maar 2 vulkanen ter wereld waar je dit kan zien dus hiervoor wou ik mijn wandelschoenen wel eens aantrekken! // 6. De rook die overal hangt zijn zwaveldampen en het pakt echt verschrikkelijk op je adem (it buuuuuuurns!) dus kregen we gasmaskers van onze gidsen. Ik vond het wel een grappige foto! // 7. Opnieuw thuis aangekomen moesten we onmiddellijk weer naar de bib (want de uitleentermijn is 3 weken, net gepast!) en ja hoor, we stopten opnieuw bij Viggo's! // 8. En natuurlijk, het beste aan weer thuiskomen; de hereniging met onze Fons. Dit jaar heb ik hem echt wel extra hard gemist!! // 9. Er stonden ook zo'n 500 blogposts op mij te wachten om gelezen te worden. Ik verzamelde de leukste trouwens hier // 10. Het Lief en ik hadden ons voorgenomen om bij terugkomst opnieuw wat gezonder te eten in de hoop wat kilo's te verliezen. Ik maakte alvast deze heerlijk toast met gegrilde aubergines, courgette en paprika als lunch // 11. en we gingen ook naar het Wijnegem shopping center waar ik dit grappige vestje zag hangen en wel naar Stephanie moest sturen (die zoals jullie misschien aan haar verjaardagstaart al zagen, in een serieuze unicornfase zit) // 12. Helemaal genezen en weer zijn luierende zelf 💕 // 13. Naar jaarlijkse traditie gingen we ook winkelen in Eindhoven na onze reis. Elk jaar hét moment om nieuwe kleren te kopen voor het Lief (de broeken zijn daar namelijk iets langer dan hier) // 14. en ik blijk bij Primark een kat in een zak gekocht te hebben. Fons is zot van dozen/papieren zakken. // 15. Afgelopen weekend maakte ik ook deze smoothiebowl (opnieuw in de spirit van gezonder eten) en dat smaakte mij nu écht eens heel erg // 16. en aan alle mooie liedjes komt een eind. Er moest ook terug gewerkt worden. Gelukkig is thuiswerken veel gezelliger met een kaarsje erbij!

2 comments:

  1. Leuk overzicht! Wat heerlijk dat je door Indonesië hebt gereisd!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bedankt! Indonesië was inderdaad een heel fijne reis!

      Delete