October 25, 2017

Pompoentaart.

pompoentaart - a floral sunset

Toen ik een groenteschotel met pompoen maakte, had ik nog een halve pompoen over waar ik geen blijf mee wist. Omdat ik mezelf heb voorgenomen om minder eten weg te smijten en omdat het gewoon zonde is van het geld, moest ik dus nog een recept voor een halve pompoen zien te verzinnen. Gelukkig schoot Kokerellen me hier te hulp met haar pompoencupcakes. In plaats van cupcakes maakte ik wel een taart en het Lief smulde die met heel veel plezier (al voor de helft) op. Hij vond het dus alvast een aanrader. Ik paste de verhoudingen een heel mini-klein beetje aan en natuurlijk moest de taart net iets langer in de oven dan de cupcakes, maar voor de rest gaan alle credits volledig naar Ellen (hier vindt je trouwens het originele recept).

Ingrediënten


 • 1 rol bladerdeeg
 • +- 500 g pompoenpuree (in mijn geval een halve butternutpompoen)
 • 1 blikje gecondenseerde melk (+- 300ml)
 • 2 eieren
 • 2 koffielepels speculaaskruiden

Bereiding


 1. Om pompoenpuree te maken, schil je de pompoen en snijdt je die in kleine stukken. Zet samen met een bodempje water op een laag vuurtje en laat het tot moes koken. Laat daarna even afkoelen.
 2. Verwarm de oven voor op 190°C.
 3. Vet een taartvorm in en leg hierin het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem.
 4. Meng de afgekoelde puree met twee eieren, de gecondenseerde melk en de speculaaskruiden.
 5. Giet het mengsel in de taartvorm die je hebt bekleed met het bladerdeeg.
 6. Zet het mengsel voor ongeveer 50-55min in de oven.

No comments:

Post a Comment