July 10, 2019

Skyrontbijtje met verse aardbeiencoulis.

fruitig ontbijtje: aardbeienskyr met granola - a floral sunset

Ik moet iets bekennen; ik lust eigenlijk helemaal niet zo graag yoghurt. Omdat het toch een erg gemakkelijk ontbijt is om mee te nemen naar het werk (of om als tussendoortje te eten), heb ik wel manieren gezocht om mezelf yoghurt te laten eten. Een eerste manier waarop ik dat doe is door geen échte yoghurt te kopen maar sojayoghurt met kokossmaak (vind ik wél lekker). De textuur daarvan is wel net iets lopender dan the real deal, maar dat stoort mij niet. Ook als ik voor andere gerechten een iets dikkere structuur nodig heb, koop ik eigenlijk nooit échte yoghurt, maar skyr. Ik ben nog altijd niet zot van 'natuurskyr' (of hoe heet dat?) - hoewel ik het al beter vind dan gewone yoghurt - maar met de overschotjes die ik dan nog heb, slaag ik er wel in om er nog een lekker ontbijt mee te maken met behulp van (diepvries)aardbeien. Extra voordeel, je maakt basically je eigen fruityoghurt maar zonder alle toegevoegde suikers, je hebt zelf de volledige controle over hoe zoet je je yoghurtje graag wilt!

Ingrediënten (4 porties):

  • 250g diepvriesaardbeien
  • 500g skyr
  • 1/2 limoen
  • granola
  • eventueel wat extra fruit voor de afwerking

Bereiding

  1. Doe de diepvriesaardbeien in een steelpannetje met een klein scheutje water en breng aan de kook op een middelhoog vuur. Laat de aardbeien zacht worden.
  2. Wanneer de aardbeien helemaal zacht zijn, zet je het vuur af en voeg je wat limoensap toe (naar smaak). 
  3. Mix de aardbeien tot je een mooie coulis krijgt. Wanneer de coulis is afgekoeld, vul je alvast de glaasjes met een eerste laagje verse aardbeiencoulis. 
  4. Neem de skyr erbij en roer los in een kommetje. Voeg hieraan de rest van de coulis toe en roer goed door elkaar tot je een mooi roze aardbeienyoghurt krijgt. Schep dit bovenop de aardbeiencoulis in je glaasjes.
  5. Werk eventueel af met wat granola of nog wat vers fruit.


No comments:

Post a Comment