July 24, 2019

Linklove.


Het is weer even geleden (van maart, geloof ik) dat ik nog eens de - voor mij - leukste artikels van het internet met jullie gedeeld heb. Hoog tijd dus dat ik daar verandering in breng! Heb je nog ergens een fles wodka staan die je eigenlijk niet opdrinkt? Of misschien ben je op zoek naar een nieuwe kamerplant maar weet je niet goed welke precies bij jou (en je huis) past? Tips voor dé perfecte kringloopvondst te vinden nodig? Lees dan zeker even verder want ik heb het antwoord op aaaaaal uw zorgen:

  1. Met de verhuis in het vooruitzicht ben ik nu al bezig met meer groen in ons interieur te krijgen. Eén probleem; ik ken niks van planten. Gelukkig botste ik op plantsome.nl; ze hebben niet alleen een 'quiz' die je helpt om de perfecte kamerplant voor jou huis te vinden (zo kwamen wij uit bij de Calathea Triostar) maar ook een app die je zegt wanneer je je plant water moet geven! Precies wat ik nodig had! Na 3 maanden leven onze planten nog allemaal - oké, 1 laurierplant is gesneuveld - al hadden sommige het wel erg moeilijk tijdens de hittegolf.


  2. Een leuke blog die ik ontdekte tijdens het afgelopen jaar is Gids voor het Zuiden. Deze blog is van 2 Nederlandse meisjes, Marlous en Shirley, die ongeveer tegelijkertijd de oversteek van Nederland naar Antwerpen maakten. Alles wat zij als Nederlanders grappig of raar vinden aan Belgen schrijven ze hier neer, alsook hoe hun verhuis bevalt en zelfs hotspots hier in Antwerpen (of daarbuiten). Vooral de rubriek 'België 101' vind ik erg leuk om lezen. Deze gaat in het bijzonder over verschillen tussen Nederlanders en Belgen. Dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn, blijken dat opeens toch niet te zijn voor Marlous of Shirley. Lees bijvoorbeeld dit artikel over de broodsnijmachine eens en je begrijpt - als Belg - vast wel wat ik bedoel!

  3. Sinds het Lief en ik naar Indonesië zijn geweest, kriebelt het wel om terug te gaan. Wij deden tijdens onze laatste reis enkel Java en Bali van de eilanden maar we willen erg graag terug gaan om de eilanden na Bali ook nog te bezoeken; Flores, Lombok, Gili-eilanden en ook Komodo. Het Lief wil namelijk erg graag de varanen zien - ik ook, maar ik ben nogal een bangerik op dat gebied - en ik moet zeggen dat toen ik dit artikel over Komodo las, het toch ook wel begon te kriebelen. Indonesië is ook echt wel een fantastisch land dus vroeg of laat, komt het er nog van!

  4. Mijn ouders vieren volgend jaar hun 30ste huwelijksverjaardag en vroegen of het Lief en ik misschien geïnteresseerd waren om dat mee te vieren in Valencia? Euh... JA! Er wordt op mij gerekend om de dagen te vullen (ik ben altijd reisgids van dienst) en ik vond alvast de lekkerste paella's van de stad. Ik heb ook nog een vriendinnetje dat haar Erasmus deed in Valencia en er nog regelmatig naar terugkeert dus ik reken op haar voor verdere tips.

  5. Om af te sluiten nog 2 kleine zero waste tips (ik kon het niet laten). Ten eerste, als je - net als ik - een fles wodka in je drankkast hebt staan maar die eigenlijk niet opdrinkt (tenzij af en toe een scheutje in een cocktail die je misschien 5 keer per jaar drinkt), kan dit artikel over schoonmaken met wodka je misschien wel interesseren. Ik moet bekennen dat ik het zelf nog niet geprobeerd heb want ik gebruik wodka vaak om zelf vanille-extract te maken. Maar wodka als geurverfrisser? Dat ga ik proberen!

  6. Een puntje waar ik nog heel wat kan verbeteren wat zero waste en ecologisch leven en al betreft? Tweedehands winkelen! Niet dat ik het niet probeer, maar vaak ben ik wat overweldigd door het aanbod en zie ik door de bomen het bos niet meer. Pas op, ik heb er al heel leuke vondsten gedaan qua tasjes en glazen. Maar kleren of groter meubilair heb ik er nog nooit echt naar mijn zin gevonden. Misschien geef ik te snel op, misschien zie ik het potentieel niet, misschien winkel ik in de verkeerde kringloopwinkels. Met enkele tips van de Groene Meisjes om kringloopwinkelen tot een succes te maken, ben ik er in ieder geval klaar voor om nog eens een nieuwe poging te wagen!

No comments:

Post a Comment