July 13, 2019

Choco Bliss.

Choco Bliss: zoveel meer dan een gewone chocomelk - a floral sunset

Weet je nog die sapkuur van vorig jaar? Hoewel ik daar een paar moeilijke momentjes mee heb beleefd, was er 1 ding dat me erdoor sleurde: de Choco Bliss. Het laatste sapje dat ik op de dag mocht drinken en boy, was dat goed! Het smaakte net als een vloeibaar dessert (wat het eigenlijk ook was). Natuurlijk nam ik me voor om dit heerlijke drankje zelf ook een keer proberen te maken. Op de website van Jus Jus, staan alle ingrediënten, maar de verhoudingen moest ik zelf nog uitzoeken. Maar toen ging het leven verder en vergat ik de Choco Bliss. Tot ik onlangs een boekje met 'blogideeën' terug vond. Ik ging onmiddellijk druk aan de slag en het vroeg een paar pogingen (en enkele mislukkingen) voor ik een recept vond dt  nog maar in de buurt kwam. Toegegeven, hoe die originele Choco Bliss nu precies weer proefde, herinner ik me een jaar later ook niet meer precies maar deze versie is ook echt lekker (al zeg ik het zelf). Helemaal dat dessert-in-een-glaasje-gevoel door de romige structuur van de amandelen.

Ingrediënten (1 portie)

 • 75 g amandelen of pure amandelpasta
 • 150 ml amandelmelk
 • 1/2 kl cacaopoeder
 • 1 tl ahornsiroop
 • 1 tl vanille-extract (of vanillepoeder)
 • snuifje zout

Bereiding


 1. Gebruik je amandelpasta, spring dan onmiddellijk naar stap 2.
  Als je amandelen gebruikt, mix je deze in een kleine keukenrobot tot amandelpasta. Doe gewoon de amandelen in de mixer en blijf mixen tot je een romige structuur krijgt. Af en toe kan het wel nodig zijn om met een spatel de randen even schoon te maken en de noten weer naar de bodem te duwen. Het kan wel tot 15-20min duren vooraleer je een romige amandelpasta krijgt, afhankelijk van hoe sterk je mixer is.
 2. Voeg de overige ingrediënten toe aan de mixer (cacaopoeder, ahornsiroop, vanille-extract, zout) en een scheutje van de amandelmelk. Mix tot alle ingrediënten zich hebben gemengd.
 3. Voeg amandelmelk toe tot je de gewenste consistentie hebt. Voor mij mag dat nog best romig zijn en 150ml was perfect, maar voeg gerust meer of minder melk toe naar je eigen goesting!

No comments:

Post a Comment