November 8, 2020

Oktober 2020.

Door corona lijken de maanden supersnel en tegelijkertijd tergend traag voorbij te gaan. En het ergste van al? Alle dagen lijken op elkaar. Door al het thuiswerken en het sluiten van de winkels is het nog moeilijk om de weekdagen van het weekend te onderscheiden, er valt toch nooit iets te beleven. Ik kijk dus een beetje nostalgisch terug op (het eerste deel van) afgelopen maand, toen er nog wél dingen konden. Ik probeerde nog enkele adresjes voor de horeca sloot, en om die mensen even een hart onder de riem te steken op de enige manier waarop ik dat momenteel kan (buiten dan take away bestellen - wat we ook vaak doen by the way), vermeld ik hieronder nog enkele adresjes die een bezoekje meer dan verdienen wanneer het weer is toegestaan.


Oktober 2020

1. We begonnen de maand met 1 van mijn favoriete 'events' in Antwerpen: Smaakmeesters. Ik vind het altijd zo leuk om nieuwe plekken in Antwerpen te ontdekken en Smaakmeesters is daar het ideale moment voor. Normaal gezien (pre-corona) kon je in verschillende Antwerpse restaurants, kleine (of iets grotere) gerechtjes proeven tegen een vriendelijk prijsje, je kon rondleidingen volgen, workshops bijwonen... Enfin, er was van alles te doen. Dit jaar was het aanbod een beetje terug geschroefd (geen rondleidingen jammer genoeg, vind ik altijd superleuk), maar de workshops waren er gelukkig nog wel (1 nadeel; wel buiten dus ik was blij dat zondag effectief een zonnige dag was)! Het Lief en ik volgden er verschillende; over cocktails maken, wijn, vegan food, ... Echt interessant! - 2. Ik ging stiekem zaterdag ook al naar de Smaakmeesters met een vriendin (het Lief is op zaterdag nooit beschikbaar, haha), opnieuw voor een workshops over cocktails en we kregen zelfs een exemplaartje mee naar huis! Deze Lazy Red Cheeks van Belroys, wil ik met veel plezier ook in hun zaak gaan proeven wanneer ze weer openen. - 3. Omdat je die 2e 'lockdown' wel zag aankomen, besloot ik om te genieten van de horecabezoekjes wanneer dat kon. Zo ging ik lunchen met een collega die ik al 6 maanden niet meer gezien had! We hadden dus genoeg gespreksstof om bij te praten en nergens beter om dat te doen dan bij Maurice. - 4. En toen was het zover: de horeca moest opnieuw sluiten. Vooraleer het zover was, besloten het Lief en ik nog zoveel mogelijk plekjes te bezoeken dus gingen we koffie drinken bij Tartoer (en nam ik er een kaneelbroodje bij) - 5. En reserveerde ik een tafeltje bij Kolonel & Reede. Dat is zo'n adresje waar ik al vaak voorbij liep en nooit binnen ging. Tot nu dus. Ik bestelde deze heerlijke pancakes met spek en banaan en hoewel die combinatie in eerste instantie misschien raar klinkt, werkt het zout-zoete echt zéér goed. Aanrader voor wanneer je in de buurt van het Eilandje bent! - 6. We kochten ook eindelijk gordijnen! Nog een tip trouwens voor wie op zoek is naar raamdecoratie; Studio d'Anvers is echt de moeite om te bezoeken. Supergoede service en wel, raamdecoratie is altijd wel wat prijzig maar hij is zeker niet duurder dan de grotere ketens. De persoonlijke aanpak die je hier krijgt daarentegen, is veel moeilijker te vinden bij diezelfde ketens - 7. En toen was het zover; de horeca sloot de deuren dus bakte het Lief zelf maar onze hamburgers - 8. Knuffelen met de liefste - 9. Ahja, en ik probeerde nog enkele kleren via Vinted te verkopen (en ik moet nòg een hele hoop fotograferen), dus als je nog geïnteresseerd bent in broeken, truien, kleedjes, boeken, ... neem dan zeker eens een kijkje!

No comments:

Post a Comment