November 12, 2020

Chocolate Chip Cookies.

 

Chocolate chip cookies - a floral sunset

De allerlekkerste koekjes ever? Chocolate chip cookies, natuurlijk! Het is je misschien al opgevallen dat ik een lichte chocolate chip cookie (dough)-verslaving heb, dus dat antwoord zal je waarschijnlijk niet verbazen. Ik postte vroeger al eens een recept voor chocolate chip cookies, maar dat heb ik ondertussen geperfectioneerd. In deze nieuwe versie zit minder suiker (hoera!), en ze zijn veel 'fluffy-er' dan mijn vorige exemplaren. Ik vind ze zo lekker dat ik ze de afgelopen 2 maanden al zeker 3 keer heb gemaakt. Na het krijgen van slecht nieuws - zoals, ik zeg maar iets, een nieuwe lockdown bijvoorbeeld - bieden ze net dat beetje extra troost dat ik dan nodig heb.
En zelfs op de meerderheid van de dagen waarop ik gezond eet (of toch probeer), zijn ze de beste afsluiter van de dag. Het helpt me om een hele dag gezond te eten, wetende dat ik later de dag zal kunnen afsluiten met zo'n heerlijk chocolate chip cookie. Toegegeven, het vraagt wel wat zelfbeheersing want het is bijna onmogelijk om het slechts bij eentje te houden. 


Ingrediënten

 • 100g boter
 • 75g witte suiker
 • 50g lichtbruine suiker
 • 200g bloem
 • 50g chocolade 'chips'/stukjes
 • 1 ei
 • snuifje zout

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C
 2. Meng de boter en de suiker. Voeg hieraan het ei toe.
 3. Voeg de bloem (lepel per lepel) toe aan het mengsel. Vergeet ook geen snuifje zout toe te voegen, dat geeft de koekjes nét dat ietsje meer.
 4. Voeg tot slot de chocolate chips toe aan het deeg.
 5. Rol bolletjes ter grootte van een klein pingpongballetje van het deeg (ongeveer 12) en verdeel over een bakplaat.
 6. Zet ongeveer 10minuutjes in de oven. Als de koekjes nog niet goudbruin gekleurd zijn, is dat perfect. Het is niet de bedoeling dat ze kleuren (dan verdwijnt de fluffyness).


No comments:

Post a Comment