March 27, 2021

Rijst-chocoladerotsjes.

Een snel, lekker en gezond tussendoortje? Deze rijst-chocoladerotsjes zijn je redding! - a floral sunset

Hoewel ik vrij gezond eet doorheen de werkweek (oké, de weekends zijn iets moeilijker), is er 1 ding waar ik steeds moeite mee blijf hebben; tussendoortjes. Gezonde tussendoortjes, bedoel ik dan. Ik zal niet snel naar een stuk fruit grijpen - behalve tijdens de zomermaanden want... aardbeien, jammie! -  want een koek of een heel pak zure buurtjes, smaakt me gewoon meer. Ik ben dus op een zoektocht naar gezonde(re) tussendoortjes en vaak worden me dan rijstwafels aangeraden. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar rijstwafels just don't do it for me. Een rijstwafel heeft gewoon heel weinig - uhm, geen - smaak en dus besloot ik de rijstwafels te pimpen met wat chocolade (want chocolade maakt alles beter toch?) en de notenboter die ik onlangs zelf maakte.
Deze rijst-chocoladerotsjes zijn heel gemakkelijk te maken en bestaan uit slechts 3 ingrediënten. Het zijn eigenlijk homemade chocopops met een nutellalaagje rond. Ik zal niet beweren dat dit het gezondste tussendoortje ever is (want ik herhaal: aardbeien, jammie!), maar het helpt me wel om me van dat laatste 'goestingske' te ontdoen zonder naar de zak zure beertjes te grijpen. En dat is wat mij betreft al een hele stap vooruit.

Ingrediënten

  • 2-3 rijstwafels
  • 50 g pure chocolade
  • 2 eetlepels hazelnootboter (of andere notenboter naar smaak)
  • snuifje zout

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie of op een laag wattage in de microgolfoven (roer dan zeker om de 30sec even in de chocolade zodat die zeker niet verbrandt).
  2. Terwijl de chocolade smelt, kan je de rijstwafels al in hapklare brokjes breken.
  3. Meng de chocolade met de hazelnootboter en een snuifje zout.
  4. Doe de stukjes rijstwafel in de chocolademengeling en roer alles onder elkaar zodat elk stukje rijstwafel een chocoladelaagje heeft gekregen.
  5. Bedek een bord of een kleine bakplaat met een laagje bakpapier en stort hier de rijstwafelstukjes op uit. Zet in de diepvries tot je ze wilt opeten. Ze blijven knapperig tot 2 dagen (vandaar dat ik nooit meer dan 2-3 rijstwafels in 1 keer maak), daarna worden ze snel wat slapper van textuur.
Een snel, lekker en gezond tussendoortje? Deze rijst-chocoladerotsjes zijn je redding! - a floral sunset


No comments:

Post a Comment