April 15, 2017

Oreomilkshake.

Oreomilkshake - a floral sunset

Wanneer ik deze post schrijf, is het een van de zonnigste dagen van het jaar tot hier toe. Een beetje verfrissing is dus meer dan welkom. Wij wonen helaas niet in een huis met zwembad. Wij wonen zelfs niet in een huis met een tuin. Eigenlijk wonen wij zelfs niet in een huis maar in een appartement. Zonder terras. En met heel grote ramen. Verfrissing zoek ik dan ook in de koelkast. En in ijs. Of milkshake dus.
Ik weet nog dat toen ik mijn thesis inleverde, ondertussen ook al bijna 4 jaar geleden (damn, ik word oud), ik dat vierde met een milkshake bij Punto in Leuven. Een cookies & cream milkshake die zo enorm lekker was dat ik er nog vaak aan heb terug gedacht (ja, ik heb dat soms met eten/drinken). Helaas was mijn tijd in Leuven toen bijna op zijn einde dus veel cookies & cream milkshakes heb ik er niet meer gedronken. Tijd dus om ze zelf te maken, oké, 4 jaar later weliswaar, maar hij is er gekomen: mijn zelfgemaakte cookies & cream / oreomilkshake. 

Ingrediënten (voor 1 grote milkshake)


  • 2 bolletjes ijs
  • scheut melk (afhankelijk van hoe dik je je milkshake drinkt)
  • 5-6 oreokoekjes

Bereiding

  1. Neem er een blender bij en mix de koekjes al even zodat ze verkruimeld zijn.
  2. Voeg het ijs en de melk ook toe aan het geheel en mix tot een dikke massa. 
  3. Voila, verfrissing!


No comments:

Post a Comment