November 19, 2017

Aperitiefbroodjes.

Aperitiefbroodjes met zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas - a floral sunset

Na het lezen van dit artikel van A Beautiful Mess, kreeg ik het idee om kruidenballetjes te maken als een soort van aperitiefhapje. Na wat gelezen te hebben over popovers, begreep ik dat het een vrij vloeibaar deeg was en dat wilde ik net niet. Ik had balletjes nodig en moest dus het deeg kunnen rollen. Na wat gesleutel aan het recept, kreeg ik het deeg dat ik wilde en omdat ik nog wat ingrediënten in de koelkast had staan die snel zouden vervallen (parmezaan!), voegde ik die ook nog toe aan het deeg. Voor ik het wist stonden deze broodballetjes op tafel (want ze zijn heel snel gebakken) en had ik de aperitiefballetjes die ik in gedachten had ook écht gemaakt!


Ingrediënten


 • 300g bloem
 • 250 ml melk
 • 1 ei
 • 50 g gesmolten boter
 • snuifje bicarbonaat
 • enkele takjes rozemarijn
 • 40 g parmezaanse kaas
 • +-10 zongedroogde tomaten (op olie)

Bereiding


 1. Verwarm de oven voor op 225°C
 2. Meng de bloem met de melk in een mengkom.
 3. Voeg ook het ei en de gesmolten boter toe. Klop goed tot alle klonters weg zijn. Voeg ook een snuifje bicarbonaat toe.
 4. Rits de rozemarijn van de takjes en snijdt zo fijn mogelijk.
 5. Rasp ook de parmezaanse kaas bij het broodmengsel
 6. Voeg tot slot de in stukken gehakte zongedroogde tomaten toe en meng alles tot een mooi geheel.
 7. Neem er een met bakpapier belegde bakplaat bij en begin balletjes van het deeg te rollen. Het deeg zal nog vrij plakkerig zijn dus het kan helpen om een kommetje met wat bloem in de buurt te hebben staan. Doe wat bloem op je handen vooraleer je het deeg uit de kom neemt en er balletjes van rolt. Als het deeg te hard plakt, kan je ook nog wat extra bloem toevoegen.
 8. Leg de balletjes naast elkaar op de bakplaat en zet ongeveer een kwartiertje in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn.


2 comments:

 1. Wat klinkt dit ontzettend lekker zeg! Dit weekend wilde ik gaan bakken en dingen proberen dus ga dit even doorgeven of het een leuk idee is hihi

  ReplyDelete