November 29, 2017

Hotspot: Tartine

Hotspot Antwerpen: Tartine

Het Lief en ik hebben de laatste tijd nogal weinig qualitytime. We mogen overuren doen op het werk en omdat we graag een huis willen kopen in Antwerpen is elke euro natuurlijk mooi meegenomen (want euh... dat is kei duur!). Daarom werk ik al enkele weken enkele uren langer en zelfs op zaterdag zit ik achter mijn computer te tokkelen voor het werk. Ook het Lief is ondertussen een maand op zijn nieuwe job aan de slag en  werkt vaak erg lange dagen. Je begrijpt het al: die drukte gecombineerd met de normale drukte, zorgt ervoor dat we de laatste tijd beetje naast elkaar leven. Toen we dus eindelijk een vrije zondag hadden, gebruikten we die dan ook graag om één van de vele ontbijtzaakjes in de buurt te testen. Dat viel uiteindelijk nog tegen want er is niet veel geopend op zondag, zo blijkt! We belandden dus bij Maison Tartine, een beetje verder in onze straat en we kregen daar een heel erg lekker ontbijt voorgeschoteld (uiteindelijk).

Wat?


Het Lief en ik gingen dus opnieuw naar een ontbijt- en lunchplekje in centrum Antwerpen, waar - zoals de naam al doet vermoeden - boterhammen een grote rol spelen. Wij gingen echter voor een ontbijtformule en niet voor de boterhammen, maar we komen graag nog eens terug om een lunchgerecht te proberen ook. Blijkbaar waren wij niet de enigen die graag komen ontbijten bij Tartine want toen we er om 11u binnen kwamen, zat de hele zaak al stampvol. We vonden nog net 1 vrij tafeltje dat uiteindelijk gereserveerd bleek te zijn (hoewel dat niet stond aangegeven en ze het ons pas vertelden nadat ze de menukaart hadden gegeven... best awkward dus), maar gelukkig kwam er snel een tweede tafeltje vrij en verhuisden we naar daar.

Lekker?

Zoals ik al zei, zullen ze ons bij Tartine waarschijnlijk wel opnieuw zien (mét reservering weliswaar) want ik moet zeggen, hun ontbijtformule 2 was echt heel lekker! Vooral de tonijnsla vond ik een aanrader, verrassend fris! Natuurlijk waren de boterhammekes ook van topkwaliteit, maar ik verwachtte ook niet anders natuurlijk.
Het enige nadeel was dat we vrij lang moesten wachten vooraleer we ons ontbijt ook kregen. In de ontbijtformule zaten ook twee drankjes inbegrepen, een koffie naar keuze en versgeperst appelsiensap, en we moesten al een tijdje wachten voor we die kregen. Toen ze dan eindelijk met het drinken kwamen, dachten wij natuurlijk dat het eten ook snel zou volgen maar een halfuur later hadden we nog steeds geen eten gekregen. Bijna een uur later, kregen we dan uiteindelijk ons ontbijtje. Toegegeven, het was er erg druk, maar we moesten toch wel érg lang wachten.

Hotspot Antwerpen: Tartine


Gezellig?

Het interieur is net iets minder mijn ding. Tijdens de zomer hebben ze wel een leuk terrasje buiten staan, maar de binnenkant van de zaak is niet meteen mijn goesting. De mooie houten stoelen en tafels vind ik mooi, maar de muurdecoratie vond ik niet meteen adembenemend (foto's van mensen uit verschillende werelddelen). Je hebt er wel een heel gezellige hoge tafel waar je met een groepje heel leuk zit, naast de keuken. Over het algemeen, was het netjes, maar niet heel erg bijzonder naar mijn mening.

Waar?

Maison Tartine bevindt zich in de Minderbroedersrui (topstraat), vlak in het centrum van Antwerpen dus. Gelegen in een zijstraat van de Meir, is het de ideale koffiepauze tijdens het winkelen (al zijn er nog leuke adresjes in de buurt , zoals Perruche bijvoorbeeld). Je moet er wel wat geluk hebben om een plaatsje te bemachtigen, maar laat dat je er niet van weerhouden om alleszins al eens een kijkje te gaan nemen!

Minderbroedersrui 60
2000 Antwerpen
Di-do open van 8u tot 17u
Vr-za open van 8u tot 18u
Zo open van 8u tot 16u

No comments:

Post a Comment