November 25, 2017

Broccolisoep met bladerdeegdakje.

Broccolisoep met bladerdeeg - a floral sunset

Binnen één maand is het alweer Kerstmis. Tijd dus om aan je kerstmenu's te beginnen denken en ik heb hier alvast een gemakkelijk voorgerechtje voorzien. Door het bladerdeeg ziet deze vrij simpele soep er onmiddellijk veel feestelijker uit en dat is toch wat we willen, niet? Simpele maar feestelijke gerechtjes. Bovendien bereid je de soep al heel gemakkelijk in de voormiddag zodat je ze 's avonds enkel opnieuw moet opwarmen. In tussentijd maak je de bladerdeegvormpjes (die je ook perfect op voorhand zou kunnen maken trouwens) zodat je naadloos alles tegelijkertijd kan serveren. Wie zei dat kerstmenu's stress met zich meebrengen?


Ingrediënten

  • 1-2 el olie of boter
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 1 prei
  • 2 broccoli's
  • 1 el fenegriek (optioneel)
  • water
  • 4-5 blokjes groentenbouillon
  • 1 blokje kippenbouillon
  • peper en zout
  • 1 rol bladerdeeg

Bereiding

  1. Schil de uien en snijdt in grove stukken. Doe hetzelfde met het teentje look.
  2. Snijdt de broccoli in roosjes en spoel onder de kraan.
  3. Maak ook de prei schoon door hem onder stromend water te spoelen. Snijdt in grove stukken.
  4. Verhit wat olie in een ruime kookpot en bak de uien met de look glazig. 
  5. Voeg na een vijftal minuutjes ook de prei en de broccoli toe.
  6. Voeg de el fenegriek toe en laat nog even bakken.
  7. Voeg water toe tot de groentes net onder staan. Breng aan de kook en laat dit ongeveer een halfuurtje pruttelen zonder deksel. 
  8. Als de groenten gaar zijn, mix je de soep. Voeg tijdens het mixen de bouillonblokjes toe (naar smaak, ik gebruikte 2-3l water dus ik voegde 6 bouillonblokjes toe aan mijn soep). 
  9. Kruidt nog verder af met peper (en/of zout maar let er op dat de bouillonblokjes al vrij zout zijn).
  10. Wanneer de soep gemixt is, zet je ze opnieuw even op het vuur en breng je ze weer aan de kook. Laat ze nog een vijftal minuutjes doorkoken.
  11. Ongeveer 20 minuutjes voor je de soep wilt serveren kan je het bladerdeeg in de oven zetten. Je snijdt figuurtjes uit het bladerdeeg zoals jij het wilt, ik tekende zelf een ster en gebruikte verder kleinere vormpjes die ik maakte met een uitsteekvormpje voor koekjes. Volg de instructies op de verpakking van het bladerdeeg, in de meeste gevallen betekent dit dat je de figuurtjes ongeveer een kwartiertje in een oven an 200°C zet.
  12. Serveer de soep in kommetjes en werk af met de bladerdeegvormpjes.

2 comments:

  1. Oh, dit klinkt echt heerlijk! En wat maak je mooie recepten en foto's!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bedankt! De ene keer lukt het al wat beter dan de andere ;-) maar fijn dat je het leuk vindt, dat is heel leuk om horen! :-)

      Delete