February 21, 2018

Hotspot: Cafematic.


Toen Stephanie vroeg om nog eens te daten, wisten we aanvankelijk niet welk adresje we moesten kiezen om uit te testen. Uiteindelijk hadden we nog 3 adresjes over waaruit Stephanie Cafematic koos. En wat een fantastische keuze! Ik ben echt superenthousiast over deze plaats, al is het maar alleen voor hun bananenbrood. Extra bonus; het is daar zeer vriendelijk voor uw portemonnee. Bovendien ligt het nog eens vlakbij 1 van de leukste winkelstraten van Antwerpen, de Kammenstraat en ook de Wilde Zee ligt vlakbij dus als ik nog eens een hongerke heb tijdens het shoppen, weet ik waar naartoe te gaan in het vervolg!


Wat?

Cafematic is een klein, gezellig ontbijt-en lunchzaakje in het centrum van de stad. Zoals ik hierboven al vermeldde, is het daar heel fijn voor uw portemonnee en héél erg lekker om te eten. Je moet er wel snel bij zijn, Stephanie en ik gingen rond openingstijd naar binnen (en waren natuurlijk de eerste) maar al heel snel druppelde het volk binnen en toen we vertrokken was het nog vechten om een plaatsje. 

Lekker?

Zijt maar zeker! Ik was die periode een beetje ziek en had niet zo'n honger toen we er binnen gingen, dus ik ging voor het simpelste gerecht op de kaart; een zachtgekookt eitje met soldaatjes en een beetje spek. Stephanie daarentegen is altijd veel gezonder dan ik ben en koos voor het bananenbrood. Blijkbaar staat Cafematic daarvoor bekend en toen Stephanie me een hapje gaf om te proeven, besef ik waarom! Niet dat ik al veel bananenbrood gegeten heb in mijn leven, maar dit was veruit het beste dat ik ooit al had gegeten. ZO. LEKKER. Toen ik die ene beet had gedaan, had ik stiekem toch wel een beetje spijt van mijn keuze... In 't vervolg kies ik altijd dat bananenbrood (hoewel die soldaatjes ook erg lekker waren, hoor).

Gezellig?

Ik zei het al, het is snel heel erg druk bij Cafematic en ik denk dat ze daarom ook zoveel mogelijk tafels op de beperkte ruimte hebben proberen proppen. Het voelt nogal vol aan als je binnenkomt, zeker als al die plaatsen dan stilaan nog eens worden ingenomen door mensen. Enkele tafels minder zou misschien net iets gezelliger aandoen, maar ik begrijp waarom ze de ruimte zo optimaal mogelijk proberen te benutten. 
Ik vond de toog wel heel leuk, je kan naar de mensen "loeren" terwijl ze je eten of je drankje klaarmaken en bovendien hangt er ook zo'n leuke lichtslinger boven (ja, met lampjes en slingers kun je me altijd verleiden). Trouwens fascinerend om te zien hoeveel er daar gebeurt op zo'n kleine ruimte.

Waar?

Midden in het centrum van de stad dus. Dat maakt dat het de ideale tussenstop is voor een drukke namiddag winkelen, zeker als je liever de winkelstraten buiten de Meir verkent. Ik kan het je alleen maar van harte aanraden, en je weet het: bestel zeker het bananenbrood als je er eens langs gaat!

Cafematic
Vleminckveld 4, 2000 Antwerpen
ma-vrij open van 8.30u -17.00u
za open van 9.30u-17.00u


No comments:

Post a Comment