February 7, 2018

Speculaaschocolademelk.

speculaaschocolademelk - a floral sunset


Het idee voor deze speculaaschocolademelk heb ik al een hele tijd maar ik heb me er nooit aan gezet om het uit te werken. Het begon allemaal in augustus 2015, tijdens ons bezoek aan Disneyland. Hoewel het niet koud was, dronk ik na een show van Frozen een Frozen chocolate milk. Ten eerste, de chocolademelk zelf was niet frozen maar warm en kreeg die naam dus omdat hij in het 'Frozen'-gedeelte van het park stond.
En toen, lieve mensen, dronk ik één van de lekkerste chocolademelken die ik ooit al gedronken heb. Je raadt het al, het bijzondere aan de chocolademelk was de speculaas en vandaar dit idee. Ik geef toe, in mijn herinnering is de Frozen chocolademelk lekkerder dan dit recept maar euh... dat was dan ook wel Frozen chocolademelk he.


Ingrediënten (voor 2 glazen)

  • 0,5l melk
  • 50g chocolade
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • eventueel wat suiker (naar smaak)

Bereiding

  1. Verwarm de melk met de speculaaskruiden in een steelpannetje.
  2. Als de melk warm begint te worden, voeg je de chocolade toe en roer je het geheel goed tot de chocolade gesmolten is.
  3. Proef de chocolademelk en beslis of je er eventueel nog extra suiker bij wilt (of misschien wat meer speculaaskruiden).
  4. Werk eventueel af met nog wat slagroom (ik gebruikte chocoladeslagroom die ik kocht in een bus) 

No comments:

Post a Comment