May 15, 2019

Flatbread met gerookte zalm.

Zomers flatbread met gerookte zalm - a floral sunset



Misschien verraadt de foto het al maar ik ben klaar voor de zomer! Gelukkig hebben we deze week al heel wat zon mogen zien en ik hoop dat het zo door gaat. Moest er toch een enkele regenbui tussen zitten, raad ik je van harte aan om dit flatbread als lunch te maken. Ik weet niet wat jij er van vindt, maar voor mij is dit gewoon de zon op je bord. 
De combinatie gerookte zalm, komkommer en kruidenkaas blijft ook een topper, ik gebruik die in zoveel verschillende gerechten (tussen bagels, in pasta's, zelfs in taarten!). Het gerechtje staat ook binnen 10min op tafel dus geen excuses om het niet te maken. Perfect voor wanneer er vriendinnen langskomen voor de lunch en je iets 'fancy' wil maken zonder al te veel moeite te doen. Want zeg nu zelf, dit flatbreadje ziet er toch prachtig uit?

Ingrediënten (voor 1 flatbread)

  • 1 Libanees brood
  • scheutje olijfolie
  • 1 el kruidenkaas
  • 1 el yoghurt
  • 50 g gerookte zalm
  • 1/2 komkommer
  • handvol rucola
  • peper

Bereiding

  1. Smeer het flatbread met een beetje olijfolie in en zet 5min in een oven van 200°C of tot het mooi goudbruin kleurt.
  2. Meng ondertussen de yoghurt met de kruidenkaas.
  3. Was de komkommer en schil enkele dunne plakjes ervan met behulp van een dunschiller. Scheur of snijd de gerookte zalm ook in reepjes.
  4. Wanneer het flatbread uit de oven komt, besmeer dan met het yoghurt-kruidenkaasmengsel.
  5. Beleg verder met de komkommerplakjes en gerookte zalm.
  6. Strooi er nog wat rucola overheen.
  7. Werk af met wat grof gemalen peper.

No comments:

Post a Comment