May 29, 2019

Recap: 27 before 28.


Er is alweer een jaar voorbij, een turbulent jaar een beetje... zéker eentje met ups en downs en veranderingen waarvan ik niet had gedacht dat die ooit zouden gebeuren. Maar laten we niet al te sentimenteel worden, wat ik wil zeggen is dus dat ik weer een jaar ouder word en als je mijn blog al een tijdje leest, weet je wat dat wil zeggen: tijd om mijn verjaardagslijst van afgelopen jaar onder de loep te nemen (en weer een nieuwe te maken... maar daarover later meer). Kijk even met mij mee welke doelen ik bereikt heb en waar ik nog aan moet werken...
 1. Minder plastic verpakkingen gebruiken
  Jullie hebben het misschien in enkele van mijn blogposts al gemerkt, maar ik ben nog steeds erg gepassioneerd door het verminderen van plastic (en ander onnodig afval) in mijn leven. Dat ik dat niet altijd gemakkelijk vind, is ook een feit maar het is zeker iets waarvoor ik me wil blijven inzetten. Voorbeelden van enkele dingen die ik dit jaar nog veranderde zijn onder andere; zelf waspoeder maken + experimenteren met een herbruikbare EcoEgg, herbruikbare wattenschijfjes gekocht, een herbruikbaar oorstokje gekocht, geen water in plasticverpakking meer kopen (en zoveel mogelijk frisdrank in glas), zelf vaatwastabletten maken, zelf luchtverfrissers maken, papieren keukenrol weg gedaan, shampoobar gekocht in plaats van shampoo in een plastic verpakking... en dat zal het zo ongeveer zijn.

 2. 5 permanente veranderingen invoeren die goed zijn voor het milieu [5/5]
  Ik denk dat ik het meeste hierboven al wel heb opgesomd ;-)

 3. Een kruidentuintje beginnen
  Jammer genoeg is de oplevering van ons appartement uitgesteld tot het najaar van 2019... We zijn dus nog niet verhuisd, wat ook betekent dat ik veel appartementgerelateerde doelen niet heb kunnen waar maken. Geen kruidentuintje dus...

 4. Reis voor 2019 boeken
  In september zitten het Lief en ik met ons luie gat in de zon in Malta! Of toch misschien een halve dag... De rest gaan we doorbrengen met het eiland verder te verkennen.

 5. Sparen
  Gezien de omstandigheden (het kopen van een appartement en afbetalen van bijhorende lening én de huur van ons huidig appartement), ben ik eigenlijk nog heel erg blij met wat het Lief en ik het afgelopen jaar hebben kunnen sparen. Mission accomplished.

 6. Een nieuwe fiets kopen
  Eigenlijk echt een schande dat ik dit niet heb kunnen afstrepen want de fiets waar ik nu mee rond rijd is echt een gevaar op de weg. Toch heb ik precies nooit genoeg geld (er zijn altijd andere en dringendere kosten voor die maand) of tijd om langs de fietswinkel te gaan en effectief de fiets te kopen. Ik weet wat ik wil, ik moet het alleen nog gaan bestellen.

 7. Het nieuwe appartement inrichten
  Zie puntje 3... Nee dus.

 8. Een "gallery wall" maken
  Ditto.

 9. Filmrolletje van mijn fisheye camera opmaken
  Euh... nee... AWKWARD.

 10. Housewarmingbrunch geven voor vriendinnen na de verhuis
  Opnieuw puntje 3.

 11. Fons superhard verwennen
  Ik heb echt keeeeeei hard mijn best gedaan om die kleine schattige snoet te verwennen en ik denk dat ik daar goed in gelukt ben. Hoewel het mijn zijn mysterieuze aanvallen nog steeds niet beter is (elke 3 maanden is het hier regelrechte paniek in huis... met bijhorende stress en huilbuien natuurlijk), zie ik dat kleine zorgenkindje zo ongelooflijk graag. Op aanraden van de dierenarts zijn we gestart met epilepsiemedicatie dus hopelijk is er beterschap in zicht!

 12. 10 boeken lezen [6/10]
  a. Detox je huid - Adina Grigore - b. Reisverslag van een kat - Hiro Arikawa - c. War Horse - Michael Morpurgo - d. Gewoon Gezond - Karolien Olaerts - e. Het Zero Waste Project - Jessy en Nikki Kroon - f. Ecologie op hoge hakken - Anne Drake - g. - h. - i. - j.

  Ik denk dat jullie ook kunnen tellen he?

 13. Cursus social media marketing afwerken
  Ik vind de cursus eigenlijk helemaal geen goede... Dus is het ook extra moeilijk voor mij om me daar een keer aan te zetten en gewoon door te doen. Het is me niet gelukt het examen af te leggen en hoewel ik het écht een slechte cursus vind (ik bedoel, het gaat over social media en er is niet eens een hoofdstuk over instagram), wil ik toch dat examen meedoen! Gewoon omwille van het principe.

 14. 30 day challenge doen
  Ik deed een zero waste challenge en slaagde daar niet hélemaal in, maar ik heb het wél geprobeerd.

 15. Minimalisme challenge doen
  Niet helemaal. De zero waste challenge had ook wel iets weg van minimalisme maar ik heb nog heel wat minimaliseren voor de boeg.

 16. 1 keer per week sporten
  Ik kan trots aankondigen dat ik de laatste maanden minstens 1 keer per week sport. Ofwel ga ik naar de pilatesles, ofwel ga ik lopen (en heel soms doe ik zelfs beiden in 1 week). Pilates is afzien, maar ik vind het wel leuk! En lopen... dat zal altijd een haat-liefdeverhouding blijven, denk ik.

 17. Elk kledingstuk in mijn kleerkast minstens 1 keer dragen
  Te veel kleren... te weinig dagen. Ik moet wel zeggen dat ik mijn shopverslaving inmiddels heb bedwongen en steeds beter word in minder kopen. Hopelijk houd ik dat vol en kan ik verder afbouwen.

 18. Mijn gezicht elke dag reinigen
  Ik ben niet 100% perfect, hier en daar zal ik misschien wel eens een dag hebben overgeslagen maar globaal gezien ben ik heel braaf geweest en reinigde ik mijn gezicht (bijna) elke dag.

 19. Een reisfilmpje van Zuid-Afrika maken
  Oh, jawel!

 20. Naar een pretpark gaan
  Bellewaerde kan ik ook van de bucket list strepen (ik was er nog nooit geweest).

 21. 200 volgers op Instagram krijgen
  Oh, zo'n harde fail. Ik heb gewoon te weinig toewijding om van instagram een succes te maken. Ik weet wat mijn fouten zijn; te weinig content, inconsistent posten, te weinig posten,  te weinig reageren bij andere mensen... maar ik ben te lui om er iets aan te doen. Het moet leuk blijven ook.

 22. Meer offline momentjes inplannen
  Instagramvolgers ronselen was dan wel een regelrechte mislukking, het inplannen van offline momentjes ging me dan weer heel wat beter af! Ik heb echt meer moeite gedaan om mijn gsm meer links te laten liggen en niet àlles op mijn Instagramstories te posten. Dat werkte goed! Zo goed zelfs dat ik vaak te weinig foto's had voor mijn maandelijkse overzichtjes!

 23. Detox
  Ik ben gewoon niet zo goed in vooruit plannen, vrees ik. Plus, mijn Lief zou ik nooit kunnen overtuigen om mee te doen en die brengt mij té gemakkelijk in de verleiding om 'stoute' dingen te eten.

 24. Een week suikervrij eten
  Ook niet dus. Dit komt ook grotendeels omdat ik niet weet hoe ik eraan moet beginnen. Waar zit suiker in? En betekent het dan ook dat ik geen fruit mag eten (ben ik dan niet zo'n voorstander van)? En al die etiketjes beginnen lezen in de winkel... Pf. Dit gaat me alleen maar lukken onder begeleiding. Had ik op voorhand ook kunnen inzien.

 25. Meer aan tafel eten
  Hoewel we erg goed begonnen en wel degelijk meer aan tafel hebben gegeten dan de vorige jaren, hebben we toch nog té vaak in de zetel gegeten. Het is zo'n slechte gewoonte die er is in geslopen en die maar moeilijk af te leren is. En tot mijn verbazing lijkt het Lief ook niet te willen afleren. Als ik vraag om aan tafel te eten, krijg ik steevast een pruillip te zien.

 26. Een zuurdesembrood bakken
  Hoewel de plannen er nog steeds zijn, heb ik nog niet de juiste bloem kunnen vinden om het effectief te maken. Ooit komt het ervan!

 27. 5 gerechten uit 1 van mijn kookboeken maken [1/5]
  Ik maakte 1 recept uit een kookboek en daar bleef het dan bij. Ik haal bijna al mijn inspiratie van Pinterest en vind het zo gemakkelijk dat ik nooit naar mijn (vele) kookboeken grijp. Zonde, I know!

Een nogal magere oogst dus dit jaar, maar in mijn verdediging; er was ook veel afleiding... Vooral de laatste maanden. Ik ben mijn verjaardagsdoelen dus ook compleet uit het oog verloren, maar hoop me snel weer te herpakken met een volledig nieuwe lijst!

1 comment:

 1. oh zo sneu dat je appartement is uitgesteld! Maar desalniettemin, ik vind dat je toch meer als genoeg hebt gedaan en nog eens gefeliciteerd (ook al komt dit een beetje heel veel later #schadeinhalen ;) )

  ReplyDelete