Tijd voor een nieuwe hotspot! Onlangs zat ik een weekje verplicht thuis (op doktersbevel) omdat ik overspannen was/ben. Ik kreeg de opdracht van de dokter om zo veel mogelijk te rusten, stress van me af te zetten maar minstens elke dag een uur buiten te komen. Dat klinkt heel leuk natuurlijk, maar is toch niet zo gemakkelijk als het lijkt wanneer jij thuis zit terwijl al je vrienden/Lief aan het werk zijn. Want alleen is maar alleen natuurlijk. Gelukkig heb ik nog twee schoonzussen die studeren in Antwerpen en die niet zo'n strak schema hebben waardoor ze beschikbaar waren voor een lunchke. Nu, 1 van hen was beschikbaar want de andere had stage. Ik trok dus met de zus van het Lief naar Barchel hier in Antwerpen. Ik was er al eens met het Lief zelf geweest en was onmiddellijk verliefd op het interieur en de tuin!
May 31, 2017
May 27, 2017
25 before 26: recap.
Ik zei het vorige week al, binnenkort ben ik jarig. Ondertussen is het al een ritueel geworden om rond mijn verjaardag een lijst met doelen voor het komende jaar te posten. Dat zal dit jaar niet anders zijn, maar eerst kijk ik terug op mijn lijst van vorig jaar. Ik heb nog 2 weken om de laatste puntjes te kunnen afstrepen (wishful thinking) maar ik deel alvast de vooruitgang tot hiertoe. Veel zal er in die twee weken ook niet meer veranderen, vrees ik.
Labels:
Blog,
Doelen,
Persoonlijk
May 24, 2017
Aspergesoep met gerookte zalm.
Ik moet toegeven dat ik eigenlijk helemaal niet zo graag asperges eet. Al doe ik mijn best om meer groenten te (leren) eten dus ik probeer ze wel op te eten als ik ze voorgeschoteld krijg. Een trucje dat mij altijd helpt om groenten die ik eigenlijk niet zo heel graag lust, toch te eten is er soep van maken! Om de 1 of andere reden lust ik de soepversie meestal liever dan het origineel (bij sla, komkommer en tomaat gebruik ik dezelfde truc!).
Aspergesoep it is dus, en om zeker te zijn dat ik de soep zou lusten, voegde ik ook nog wat zalm toe aan het recept (want asperges en gerookte zalm... njammie!). En ik moet zeggen, dat was geen slecht idee. Nog wat extra peterselie om het af te werken en voilà, voor je het weet heb je een superfancy soep gemaakt zonder al te veel moeite.
Aspergesoep it is dus, en om zeker te zijn dat ik de soep zou lusten, voegde ik ook nog wat zalm toe aan het recept (want asperges en gerookte zalm... njammie!). En ik moet zeggen, dat was geen slecht idee. Nog wat extra peterselie om het af te werken en voilà, voor je het weet heb je een superfancy soep gemaakt zonder al te veel moeite.
May 20, 2017
Verjaardagslijst.
Binnen een drietal weken ben ik weer jarig. Dan word ik alweer 26. Zes-en-twintig. Dat is dus dichterbij de dertig dan bij de 20. Dat wil zeggen dat het 10 jaar (!) geleden is dat ik 16 was. Say whaaaaaaaat? Ik moet zeggen, het is waar wat ze zeggen; hoe ouder je wordt, hoe minder leuk verjaren is. Maar ik hou nog altijd van een feestje dus laat ik het op die manier bekijken; elke verjaardag is een reden voor een feestje! Omdat ik van het Lief en mijn ouders vaak de vraag krijg wat ik graag wil voor mijn verjaardag (want wat geef je aan iemand die al alles heeft?), maakte ik een lijstje. Ik deel het lijstje hier graag, voor als er nog personen zich geroepen voelen om een cadeautje voor mij te kopen 😁. Er staat niet zo heel veel op de lijst - en sommige dingen vind je ook terug in vorige lijstjes - want ja... ik heb nu eenmaal niet zoveel nodig. Of ja... een nieuwe laptop. Maar dat is wel een héél erg duur cadeautje om te vragen 😂.
Labels:
Persoonlijk,
Wishlist
May 17, 2017
Videe met ovenfrietjes.
Weet je nog, onze typisch Belgische klassiekers? Wel, hier ben ik weer en dit keer met mijn allergrootste favoriet! Vol-au- vent, koninginnenhapje of zoals ik het altijd noem, videe! Het is echt al jaaaaaaaarenlang één van mijn favoriete recepten, ook omdat mijn moemoetje het zo lekker kan klaarmaken (ik keek altijd zo hard uit naar Kerstmis om dit te kunnen eten). Normaal bestel ik het met kroketten op restaurant maar omdat wij thuis geen friteuse hebben, maakte ik er deze keer ovenfrieten bij en die waren ook een perfecte combo 😉.
Ik maakte het nog nooit helemaal zelf dus het was best wel spannend (en veel werk, chapeau voor mijn moemoetje om dit jaarlijks voor 15 personen klaar te maken) maar het resultaat was heerlijk. En ik mag dat zeggen, ik heb ondertussen al zoveel videes in mijn leven gegeten dat ik een echte kenner ben! 😃 Dit is een ideale bezigheid voor een zaterdag of zondagnamiddag want het neem wel een beetje tijd in beslag om het allemaal te maken. Je moet hier toch zeker een uur voor vrij maken (in mijn geval zelfs wat meer maar misschien ben ik gewoon traag).
Labels:
Diner,
Eten,
Klassieker
Subscribe to:
Posts (Atom)