March 22, 2017

Hotspot: Divers

Hotspot: Divers - a floral sunset

Je hebt het misschien al bij Stephanie gelezen, maar enkele weken geleden zijn we samen gaan ontbijten bij Divers. Stephanie was degene die met dit adresje op de proppen kwam en hoewel ik meestal nogal sceptisch ben tegenover gezond eten (ik ben er niet tegen ofzo, ik lust nu eenmaal heel weinig gezonde dingen), hebben de foto's van de kleurrijke smoothie bowls me toch overhaald. Want man, zien die smoothie bowls er goed uit seg! Voor de zekerheid checkte ik het menu toch even online en toen was ik helemaal gerustgesteld, ik ging wel iets vinden dat ik lustte.

Wat?

Divers is een nog relatief nieuwe hotspot op 't zuid in Antwerpen. Speciaal aan Divers is dat ze je een zo gezond mogelijk ontbijt/lunch/tussendoortje willen voorschotelen. Als ik het goed voorheb zijn de meeste, zo niet alle, smoothie bowls en smoothies lactose-, zuivel-, en glutenvrij. Ze gebruiken geen toegevoegde suikers en alles is 'raw and cold pressed'. Het is met andere woorden dus ook het ideale adresje voor veganisten. Zelfs als je gehaast bent, heb je geen excuus om er niet langs te gaan want je kan alles ook to go nemen!

Lekker? 

Toch wel! Ik twijfelde tussen de Sweet fix (want met aardbeien kan je nooit iets fout doen, redeneer ik dan) en de Apple pie bowl van de wintermenu, en onder het motto 'de sweet fix kan ik altijd nog eten' koos ik toch die laatste. Stephanie daarentegen ging wel voor de sweet fix en toen ze hem voorgeschoteld kreeg, had ik toch even spijt. Haar kommetje was wel duidelijk fotogenieker dan het mijne en als ik haar mag geloven was het heel lekker ook! Maar no worries, dat was het mijne ook, ik had geen spijt van mijn apple pie bowl. Die granola... zo lekker!
Ik ontdekte er gojibessen, die ik eigenlijk echt lekker vond behalve dan het feit dat ze echt heel hard plakte in mijn mond (precies snoep!). Aanvankelijk was ik bang dat ik niet genoeg ging hebben met een smoothiebowl alleen want eerlijk is eerlijk. Ik ben een boeferke. Als ik ga ontbijten met het Lief kiezen wij meestal voor de uitgebreide versie met spek en een eitje en koffiekoekje, croissantje, ... noem maar op! En nu alleen zo'n smoothie bowl? Zo'n klein kommetje? Maar ik was wat voorbarig met die angst want op het einde moest ik echt veel moeite doen om alles op te krijgen. Ik zeg niet dat het Lief er genoeg mee gehad zou hebben, maar ladies, vertrouw mij, het zal genoeg zijn!

Gezellig?

Zeker en vast! Divers is heel gezellig ingericht, niet al te groot dus kom zeker op tijd als je met een grotere groep bent! Stephanie en ik waren maar met twee en we hadden maar net plaats dus het is zeker een populair adresje, zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. Wat het interieur betreft, ik ben er zot van! Eenvoudig, met veel hout en aan de muur, vlakbij de kassa, de letters 'DIVERS' met plantjes geschreven. Leuk en origineel!

Waar?

Ik heb het al gezegd, Divers ligt op het hippe Zuid. Ik kom er niet zo heel vaak want dat is de andere kant van 't stad voor mij en ja, ik wandel niet zo vaak rond in Antwerpen (zeker tijdens de koude wintermaanden niet), maar het is zeker de trip waard! Wanneer ik dan toch op 't zuid ben, hou ik ervan om wat in de buurt van de Vlaamse en Waalse kaai en het Museum van Schone kunsten rond te wandelen. Je vindt er altijd leuke nieuwe dingen en het is zeker 1 van mijn favoriete buurten in Antwerpen.
Soit, Divers ligt dus in de Volksstraat, zoals ik al zei zijn er nog tientallen andere hippe adressen op 't Zuid (en ik ga die allemaal nog ontdekken) en daar is de Volksstraat een goed voorbeeld van. Zeker eens langs gaan, het is letterlijk het ene adresje na het andere. Dus kortom, ontbijt je al eens graag buitenshuis en wil je het toch gezond houden? Dan raad ik je zeker Divers aan! Als je nog niet overtuigd bent, adviseer ik je om ze eens op te zoeken op Instagram en trust me, je zal snel overtuigd zijn!

Divers
Volksstraat 9, 2000 Antwerpen
Di-vr open van 8u tot 17u
Za open van 8.30u tot 17u
Zo-ma gesloten

2 comments:

  1. Leuke tip! Lijkt me een leuk plekje om te ontbijten, en ja zo'n bowls kunnen zeker ook vullen haha. Plus ze zijn lekker gezond én Instagram-proof ;-). Ik ga dit onthouden! X

    ReplyDelete
  2. Was een topperke! Volgende keer ga ik voor ' de Hulk' :D

    ReplyDelete